3-годишното момиченце от Перник, което е било малтретирано от майка

...
3-годишното момиченце от Перник, което е било малтретирано от майка
Коментари Харесай

Майката, пребила жестоко 3-годишната си дъщеря, била сектантка

3-годишното момиченце от Перник, което е било измъчвано от майка си, е настанено краткотрайно в приемно семейство. Това се постанова, защото мярката за полицейска протекция трае единствено 48 ч. и детето не може да остане по-дълго в Център за настаняване от фамилен вид. Социалните служащи от Отдел "Закрила на детето " са безапелационни, че за него е по-добре да остане в близка до фамилната среда. По-късно през днешния ден приемното семейство ще бъде посетено от заместник-министър Адриана Стоименова за да се види по какъв начин се усеща момиченцето на новото място, оповестяват от пресцентъра на Министерството на труда и общественото министерство.

Междувременно към този момент са открити негови близки и родственици в София и Дупница. Днес вуйна на майката се е свързала със обществените служащи, само че в следствие е попълнила декларация, че не може да поставя грижи за детето, защото гледа болните си родители.

Брутално принуждение: Майка качи клип по какъв начин пребива дребното си дете

Проведена е и среща с бащата на момиченцето след разпита му в Първо РПУ в Перник. Пред обществените служащи той е разказал, че с майката живеят дружно и е знаел за насилието над щерка им, само че не е подхванал нищо. По думите му майката се грижила добре за детето допреди година, когато почнал работа в чужбина, а тя попаднала в религиозно придвижване. Бащата е изявил предпочитание да се грижи за щерка си, като това може да стане най-рано след привършване на досъдебното произвеждане. Социалните служащи са в подготвеност да стартират и работа по реинтеграция в фамилията, в случай че майката потвърди, че може да гледа добре детето си и усили родителския си потенциал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР