3-годишните деца ще бъдат подлагани на тест в детските градини,

...
3-годишните деца ще бъдат подлагани на тест в детските градини,
Коментари Харесай

3-годишните ще бъдат подлагани на тест в детските градини

3-годишните деца ще бъдат подлагани на тест в детските градини, с цел да се дефинира дали в бъдеще ще имат проблеми в учебно заведение. Това е заложено в плана на новата разпоредба за приобщаващо обучение, която към този момент е на уеб страницата на просветното министерство.

Промените плануват и облекчение на административната тежест върху учители и шефове, заяви Българска национална телевизия. Министерството даде и близо 3 милиона лв. за спомагателни уроци на учениците. До края на август би трябвало да бъдат подписани договорите с издателствата за новите учебници.

"Очаквания интервал на доставка на учебниците е сред 10 и 20 септември, което значи, че по-голямата част от учебните заведения на 15 септември ще имат учебници за втори, шести и осми клас. Разбира се, това зависи и от обособените издателства. Дори и да не бъдат доставени на 15 септември - закъснението ще бъде малко, което ще съвпадне с интервала на преговаряне на образователния материал ", сподели просветителният министър Красимир Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР