3 дрона Bayraktar TB2, флагманът на турската отбранителна индустрия, са

...
3 дрона Bayraktar TB2, флагманът на турската отбранителна индустрия, са
Коментари Харесай

Турция достави 3 дрона Bayraktar TB2 на Албания

3 дрона Bayraktar TB2, флагманът на турската отбранителна промишленост, са доставени на Албания, заяви албанският министър на защитата, като част от стратегия за " модернизиране " на въоръжените сили на страната, съобщи Агенция Франс Прес.


" Дроновете бяха съединени за два дни. В същото време работим по инсталирането на инфраструктурите за поддръжка и надзор ", написа министър Нико Пелеши във Фейсбук, като разгласява и фотоси на TB2 във военната база Кучова.

Базата, ситуирана на 80 км южно от Тирана, е ремонтирана през последните две години със средства на НАТО, чийто член Албания е от 2009 година, и ще бъде открита на 4 март с публична гала.

Според Пелеши тя ще бъде " тактическа въздушна база на НАТО ".

Закупуването на тези дронове, които ще " подсилят " " отбранителните качества " на страната, е " знак " на уговорката на Албания " за модернизиране на въоръжените ѝ сили ", добави министърът.

През декември 2022 година Албания подписа контракт с турската компания Baykar за закупуване на три дрона, които съгласно албанските управляващи са " единствено първата част от флота, който се чака да се разрасне ".

Договорът планува също по този начин поддръжка на машините и образование на повече от 30 души.

Моделът дронове TB2 на частната турска компания Baykar се е потвърдил в Либия и Азербайджан, а по-късно и в Украйна, където TB2 бяха употребявани от украинските сили още от първите часове на съветската инвазия през февруари 2022 година

Според уеб страницата на производителя тези 6,5-метрови машини, които са на половина по-леки от американския съперник Reaper, са способни да летят до 27 часа в продължение на един час със скорост, надвишаваща 220 км/ч. Те могат да носят " четири интелигентни боеприпаса с лазерно ориентиране ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР