3 достъпни начина за инвестиране в злато

...
Инвеститорите отдавна са смятали златото за сигурен актив, който е
Коментари Харесай

Инвеститорите отдавна са смятали златото за сигурен актив, който е полезен във времена на икономическа несигурност, което го прави особено привлекателно в днешната инфлационна среда.

„Златото исторически се справя добре в периоди на висока инфлация, геополитическо напрежение, пазарни сривове и слабост на долара. Действа като застраховка", казва финансов изпълнителен директор и автор на The Finance Newsletter, Андрю Локенаут.

Въпреки това не е само препоръчително в бурни времена. Златото може да бъде стабилна инвестиция във всеки тип икономика, тъй като е устойчиво средство за съхранение на стойност и ефективен диверсификатор на портфейла. Повечето съветници препоръчват да инвестирате до 10% от портфолиото си в алтернативни активи като злато.

Но как трябва да го направите? Инвестирането в злато може да бъде трудно, защото съществуват различни опции, всяка с различни ползи, рискове и разходи. Поради това е полезно да сравните разходите за опции за инвестиране в злато, за да разберете кои са най-достъпни.

Започнете, като заявите тук безплатен комплект за инвестиране в злато, за да научите повече.

3 достъпни начини за инвестиране в злато

Златото, тъй като е благороден метал и търсен актив, изисква сигурен транспорт, безопасно съхранение и често застраховка. Ако сами съхранявате метала, вие носите отговорност за свързаните с това разходи и поемате риска. Като алтернатива можете да поверите горното на трета страна и/или да инвестирате в злато индиректно чрез опции като златни ETF, златни IRA и златни взаимни фондове. Ето как се натрупват разходите.

Тип злато

Тип цена

Цена

Златни ETF

Годишна такса, изплащана от вашата инвестиция .

Среден разходен коефициент: 0,61%; Обхват; 0,09% до 1,19%

Златни IRA

Еднократна такса за създаване на акаунт, годишна административна или попечителска такса, такси за съхранение и такси за превод.

Средна съотношение на разходите: 0,72%

Физическо злато

Съхранение, сигурност, застраховка и транспорт

Средно съотношение на разходите: 0,74%; Диапазон: 0,29%- 1% (плюс транспорт)

Златни взаимни фондове

Брокерски такси

Среден коефициент на разходите:1,26%; Диапазон: 0,46%- 2,26%

Златни ETF

От четирите опции за инвестиране в злато по-горе, златните ETF излязоха на първо място по отношение на достъпност. Цената на ETF идва от годишна такса, която се изплаща от вашата инвестиция. При прегледа на набор от опции за златни ETF съотношенията варират от 0,09% до 1,19% и са средно 0,61%. Като е така, като пазарувате наоколо и сравнявате възвръщаемостта и разходите за златен ETF, има потенциал да намерите евтини, доходоносни опции, които бият други пътища за инвестиране в злато. Освен това те предлагат и няколко други предимства.

„Златните ETF елиминират необходимостта от сигурно съхранение и застраховка, обикновено свързани с притежаването на физическо злато, намалявайки потенциалните логистични предизвикателства и разходи. Освен това те осигуряват високо ниво на ликвидност, позволявайки на инвеститорите да купуват и продават акции навсякъде търговския ден на фондовите борси, осигурявайки бърз достъп до техните средства“, казва Джеф Майнс, главен изпълнителен директор на Champion Leadership Group.

Научете повече за вашите опции за инвестиране в злато тук сега.

Злато IRA

Златните IRA идват с различни разходи, като например такса за откриване на сметка, годишни административни или попечителски такси и такси за съхранение и превод. Въпреки че структурата на таксите е по-сложна от тази на златните ETF, очакваното средно съотношение на разходите е само 0,72% при инвестиция от $25 000, според GoldCo. В резултат на това златните IRA също могат да бъдат достъпна опция, която си струва да обмислите, особено ако търсите данъчни предимства.

Физическо злато

Закупуването на физическо злато изисква организиране на транспортиране, съхранение, сигурност и застраховка. Вие сте отговорни да гарантирате, че златото, което имате, е безопасно. Можете обаче да възложите тази отговорност на реномирани компании с опит в боравенето с благородни метали.

Компаниите за съхранение на злато често предлагат сигурност и застраховка като част от пакета. Средното съотношение на разходите от извадка от компании възлиза на около 0,74%, което не е далеч от разходите на другите опции за инвестиране в злато. Но вие също носите отговорност за безопасното транспортиране на златото, което е свързано с допълнителни разходи. За справка цената за изпращане и застраховане на 30 унции злато от Bullion Values ​​до Кловис, Калифорния чрез FedEx Standard Overnight в момента е $148,78.

„Физическото злато гарантира осезаемост, но изисква разходи за съхранение, които могат да варират от около $50 до $200 на година или повече, в зависимост от компанията, която използвате. Златните ETF осигуряват експозиция на злато без физическо съхранение...Изборът между тях зависи от предпочитанията на инвеститора за ликвидност срещу физическо притежание", казва Джейми Торнклиф, инвестиционен мениджър и изследовател в Gold IRA Investment Guy.

Коя инвестиция в злато е най-добра за вас?

Най-добрата инвестиция в злато за вас ще зависи от вашите предпочитания и сделките, които можете да намерите. След преглед на разходите за различните опции по-горе става ясно, че има конкурентни алтернативи за всеки път за инвестиране в злато. Направете проучване и обмислете консултация с финансов съветник, за да определите правилния път за вас. Започнете тук сега!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР