3 дни след незаконното затваряне на ресторант 101 Bar and

...
3 дни след незаконното затваряне на ресторант 101 Bar and
Коментари Харесай

Въпреки заканите и заплахите от министър Радостин Василев, съдът реши - ресторант 101 Bar and Dinner работи отново

3 дни след противозаконното затваряне на ресторант 101 Bar and Dinner, съдът реши - заведението още веднъж работи! Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване. 

Това излиза наяве от позиция на притежателите на известния ресторант, която публикуваме без редакторска интервенция:

" Акцията на органите на приходната организация в ресторант 101 Bar and Dinner е част от масирани инспекции на редица институции (сред които даже ДНСК по искане на заместител - министър за обстоятелствена инспекция в най-кратък срок), след подаден сигнал от заведението на 04.04.2022 година до СРП против настоящ министър и даването на видео материали от заведението на икономическа полиция. 

За институционален тормоз бяхме готови от въпросния министър ( - бел.ред.) още след негово изявление пред Сашо Диков по телевизия „ Евроком “ на 13.05.2022 година, където министърът възмутено съобщи, че против него е подаден сигнал и че ще впрегне всички държавни институции да раздават правдивост, като съобщи, че предстоят „ разпити “ и „ изземвания “ за да се затвори заведението. Ето какво още сподели в изявлението въпросният министър:

„ И в този момент вършим цялостна инспекция и в случай че има нарушавания прекратяваме контракта и освобождават обекта. Това вършим. Има ли, няма ли връщане. “

„ Подал съм до ГДБОП сигнали, в този момент ще ги разпитват, стартират да ги изземват нещата. “

„ Държавата поетапно влиза в своите функционалности. “

За 6 следващи дни в ресторант 101 Bar and Dinner са осъществени 10 инспекции - „ очевидни “ и като „ скришен клиент “ от 22 чиновници на Национална агенция за приходите. Не е открито укриване на доходи, в противен случай видно от формираните протоколи за направените контролни покупки е публикуван касов бон. Данните във фискалното устройство изцяло подхождат с данните в касовата книга, дневните доклади, както и с подадените месечни информации към Национална агенция за приходите.

Затварянето на 101 Bar and Dinner е стимулирано от Национална агенция за приходите с изтъквам „ следва да се защитят изключително значими държавни ползи “. Неистина е и изказванието на господин Спецов в народен ефир, че има доста други заведения затворени при такива условия.

Съда анулира мярката като я дефинира като неоснователна и незаконосъобразна и ОСЪЖДА Национална агенция за приходите да заплати сумата от 650 лв.. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.



Чрез спешен ПР ход в народен ефир, директорът на Национална агенция за приходите господин Румен Спецов направи несполучлив опит да убеди обществеността, че затварянето на ресторант 101 Bar and Dinner, след подаден до СРП сигнал против настоящ министър, не е институционален тормоз и принуда. Във връзка с погрешната информация изнесена от господин Спецов по отношение на наемната цена на обекта: 

Реално направените вложения в комплекса, съответно потвърдени с разходни документи и декларирани пред Национална агенция за приходите са за 3 451 005 лв. без Данък добавена стойност. Инвестициите са част от наемната цена. Всички направени усъвършенствания, като и новопостроения ресторант остават благосъстоятелност на НСБ след приключване на периода на контракта. Цитираните вложения вършат наемателя най-големия вложител в НСБ.

Недопустимо е в страна членка на Европейския съюз поради подаване на сигнал против министър да се затваря бизнес. Именно по тази причина ще сезираме всички способени органи и заинтригувани институции в България и Европейски Съюз.

С наслаждение оповестяваме на клиентите на 101 Bar and Dinner, че могат да заповядат в ресторанта! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР