3 дни, след като 19 минути написа, че ще фалира

...
3 дни, след като 19 минути написа, че ще фалира
Коментари Харесай

Фалит за CHF159 млрд. на Credit Suisse, Швейцария плаща на UBS да я глътне

3 дни, откакто 19 минути написа, че ще банкрутира Credit Suisse употребяваната за пране от Брендо и наказана за това, 167-годишната банка в действителност банкрутира. В необикновената за този бизнес неделна вечер беше оповестено, че Швейцария дава 100 милиарда франка (197,62 млрд.лв. или 2 годишни Брутният вътрешен продукт на България) " ликвидна помощ ”, с цел да може първата по величина банка в страната UBS да погълне и да преглътне втората по величина финансова институция, която завърши.

Тези пари се прибавят към към този момент получените и изхарчени за броени дни 54 млрд.шв.франка " помощна кредитна линия ” за Credit Suisse от централната банка на до момента считаната за финансов парадайс с най-стабилните трезори в света страна.
Отделно UBS ще заплати 3 милиарда швейцарски франка, с цел да придобие Credit Suisse, съгласи се да поеме до 5 милиарда франка от загубите.

Общата сума на банкрута е колкото 3-годишния брутен артикул на България.
Втората по величина банка на Швейцария; банка, която отваря порти през 1856 година и е една от 30-те редовно значими най-важни банки в света - към този момент няма да съществува.

Илиян Костадинов

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР