3,7 млн. лева ще даде държавата за борба с африканската

...
3,7 млн. лева ще даде държавата за борба с африканската
Коментари Харесай

Държавата одобри милиони за борба с африканската чума по свинете

3,7 млн. лв. ще даде страната за битка с африканската чума по свинете. Това беше решено на днешното постоянно държавно съвещание, съобщи БНР.
В началото на държавното съвещание министърът на земеделието Десислава Танева сподели, че са взети нужните ограничения за справяне с откритите през вчерашния ден нови 6 огнища на болестта в Плевенско: " На шестте села има такива пунктове за стерилизация. Единственият способ за справяне с това заболяване е на процедура физическото заличаване на вирусоносители. Това са диви свине и свине вид " заден двор ", където няма ограничения за биосигурност и в прилежаща Румъния туристическият сезон е деен и тези потоци съставляват също огромен риск ".
Днес в плевенското село Брест ще бъдат евтаназирани 200 свине поради позитивни резултати за африканска чума. Ще има и изключително съвещание на епиозоотичната комисия.
Във вчерашния ден са разказани и обновени описите на жителите, които отглеждат свине в село Брест, сподели регионалният шеф Мирослав Петров: " Към момента данните са към 200 свине там. В трите обитаеми места, които бяха от предната седмица, общо са 54 евтаназираните свине. По данни на кмета в Брест са 200 и по тази причина засилихме полицейското наличие с оглед внасяне и изнасяне на такива животни ".
Заради новите огнища, ще почне осведомителна акция какво да се прави. Ще бъдат раздавани бюлетини с подробна информация за болестта, процедура на други страни и какво би трябвало да вършат хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР