3 610 лева събра благотворителният концерт Бъдеще за Михаела в

...
3 610 лева събра благотворителният концерт Бъдеще за Михаела в
Коментари Харесай

3610 лева събра благотворителният концерт „Бъдеще за Михаела в Раднево

3 610 лв. събра благотворителният концерт „ Бъдеще за Михаела " в Раднево . На сцената на Дома на културата в града за положителната идея излязоха НЧ „ Настроение “, балет „ Мания “, VIP Раднево, сестри Диневи, Господин Велев, Гюнай Шен, Милко Калайджиев, Мира, Наталия, Наско Ментата и Злати, Ерос, Дани, Таня Боева, Теко и други.

Още по-успешен беше благотворителният концерт в Димитровград , където с базар и осъществяванията на Тони Димитрова, Стоян Захариев, Надя Казакова, Варвара Панкова, Беатрис Александрова, Мария Гогушева и танцов клуб „ На площада “, бяха събрани още 14 700 лв. за лекуването на 7-годишното момиченце.

„ Поклон пред всички Вас за милосърдието, човечността и благородството Ви! Благодарим Ви, че Ви има! Вие сте чудото на Михаела “, споделиха разчувствани от съпричастността на добротворците родителите на детето .

Благотворителните събития не престават и на следващия ден, 26 януари, в Градската градина в Хасково , където Краси Грозева провежда фотосесия още веднъж под надпис „ Бъдеще за Михаела “.

Михаела е на 7 години , 6 от които се бори със страшната диагноза  Сарком на Юинг . Борбата стартира когато Михаела е едвам на година и осем месеца. Схващат й се крачетата и има мощни болки в гръбнака. Парализира се. Изпращат я в Детска онкохематология при УМБАЛ „ Свети Георги " гр.Пловдив, следват редица проучвания. Според лекарите е доста рисковано да се направи биопсия поради мястото, на което е туморът ( в гръбнака ), с цел да не се сковава вечно. Според местоположението и годините вземат решение, че е Невробластом. Започва химиотерапия в продължение на повече от година. След извършения блок на лекуване, Михаела влиза в ремисия. Радостта обаче продължава единствено година и половина. След изработен надзорен ЯМР се открива рецидив. И кошмарът стартира още веднъж. Спешна интервенция в болница „ Иван Рилски ", гр. София. Нова химиотерапия още година и три месеца за Невробластом. Пак ремисия в продължение на 10 месеца. После отново рецидив, отново интервенция, този път в Германия. След направената биопсия се открива,че не е Невробластом, а Сарком на Юинг ( на меките тъкани). Следват нови протоколи, химиотерапия за Сарком на Юинг, 3 месеца в Германия на протон терапия. Три месеца по-късно, при ядрено-магнитен резонанс, се открива още веднъж рецидив и няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия. Нова интервенция на гръбначния дирек в УМБАЛ „ Свети Георги ", гр.Пловдив и една на белия дроб в  Германия.  Продължава следоперативна химиотерапия,  само че за жалост тя към този момент не работи съгласно упованията на лекарите. Има новооткрито образувание под диафрагмата.-->

Според лекуващия доктор единственият ШАНС е имунотерапия, която не е записана в България,  само че се ползва в Америка и Япония . Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

Михаела има потребност от 24 флакона , които са задоволителни за 6 курса имунотерапия. Цената на 1 флакон е 15 000 евро, а за лекуването на Михаела са необходими 360 000 евро . Лекарствата могат да се заплащат поетапно - за всеки курс по 60 000 евро. Курсовете са през 20 дни. Първият би трябвало да стартира началото на февруари. 

Това е единственият ни ШАНС да забележим Михаела здрава , да излезе от този пъкъл, който продължава към този момент 6 години. Моля Ви с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ,  да има своето детство,  да върви на учебно заведение,  да порасне. Тя е нашето геройче, мина 4 интервенции,над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Помогнете ни, с цел да се завърши този призрачен сън, в който живее детенцето ни ", споделя майката на Михаела.

Дарителска сметка в лв.
Уни заем Булбанк
Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР