3.6% е ръстът на чуждестранните туристи само за месеците юни

...
3.6% е ръстът на чуждестранните туристи само за месеците юни
Коментари Харесай

Чуждестранните туристи се увеличиха с 3,6 през юни и юли

3.6% е растежът на задграничните туристи единствено за месеците юни и юли. Това съобщи пред публицисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи " Фокус ".

Ангелкова уточни, че все още летният туристически сезон върви извънредно сполучливо.

„ Само за месеците юни и юли имаме над 2,6 млн. задгранични туристи, което е растеж с към 3.6%. Това значи, че прогнозите ни за към 5% растеж от юни до септември ще бъдат достигнати “, добави министърът.

По думите ѝ Министерството на туризма следи извънредно деликатно както дестинация Турция, по този начин също Египет и Тунис, към които има доста огромен интерес и растеж.

„ Неслучайно сме стартирали интегрирани информационни акции по всичките ни основни пазари, тъй като все още България е извънредно устойчива дестинация. Ръстът, който имахме през последните две години на немски туристи, изключително през 2016 година, който е от 40% все още се резервира. Това значи, че това, което сме привлекли към нашата страна като дестинация, го резервираме и това е нашата цел с акциите, които предстоят както телевизионни, по този начин и с огромните туроператори, с които работим. Използвали сме целия микс от принадлежности, с цел да можем да задържим вниманието към дестинацията “, съобщи Ангелкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР