3,54 лв. – това е средната цена на прясното мляко

...
3,54 лв. – това е средната цена на прясното мляко
Коментари Харесай

Млякото по-скъпо у нас в сравнение със 7 държави от ЕС

3,54 лева – това е междинната цена на прясното мляко у нас в комерсиалната мрежа. То е по-скъпо в съпоставяне със 7 европейски страни, измежду които Гърция, Румъния, Австрия, Германия и Чехия.

На този декор страната регистрира два пъти по-висок оборот на млечните артикули на компания „ Ел Би Булгарикум “. Преди месец цените бяха свалени с 30%.

В магазините на Централния кооперативен съюз в София, Пловдив, Ловеч към този момент са доставени млечните артикули с нови цени на държавната компания. Потребителите са удовлетворени, че харчат по-малко за мляко, сирене и кашкавал. От Кооперативния съюз твърдят, че цените са под междинните за страната, само че не за сметка на качеството на стоките.

Проверка на bTV в държавния уебсайт foodprice.bg, който следи цените на храните от дребната потребителска кошница, демонстрира, че прясното мляко е поевтиняло единствено с 1 стотинка за последните 2 седмици – от 3,55 на 3,54 лева

Оказва се, че в България млякото е най-скъпо за последните 14 дни. Според данните от държавния уебсайт в Германия е с 1 лев по-евтино, а в Хърватия литър прясно мляко излиза най-евтино.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР