3,5 милиона туристи са пристигнали през юни в Гърция и

...
3,5 милиона туристи са пристигнали през юни в Гърция и
Коментари Харесай

Рекорд: В Гърция потриват ръце, имат 3 пъти повече туристи

3,5 милиона туристи са пристигнали през юни в Гърция и това е три пъти повече, в сравнение с през юни 2021-а година, сочат формалните данни, оповестени от държавното управление. Броят на курортистите е даже малко по-висок, в сравнение с преди 3години, т.е. преди появяването на ковид, уточни министърът на туризма Василис Кикилиас.

А точно 2019-а бе смяjdна до момента за най-хубавата година за гръцкия туризъм - с внушителните 33 милиона курортисти, което е три пъти повече от популацията на страната.

При това на туристите се разчита освен да носят доходи, само че и да подобрят данъчния морал, написа " Райнише пост ". Навсякъде пред очите на пристигналите в Гърция се изпречва апелът " Искайте касова записка ". Туристите би трябвало да са наясно, че заплаща единствено този, който получи разписка. Респективно в случай че не получат, не би трябвало да заплащат. Същевременно ги осведомят, че в Гърция всички търговци и хора, предоставящи услуги, са задължени да одобряват заплащания с карти. Изключение се прави единствено за таксиметровите водачи и будките.

Причина за акцията, която тече и в Ютуб, е всеобщото укриване на налози в Гърция. Това става най-вече в туристическия отрасъл - в таверните, питейните заведения, кафенетата и хотелите, само че също и във компаниите за коли чартърен и тези, които предлага шезлонги и чадъри, както и в магазинчетата за сувенири. Без съществуването на касови бележки търговците се освобождават освен от налога върху приходите, само че и от Данък добавена стойност, който в Гърция стига до 24 %.

По данни на Европейската комисия предходната година в Гърция е бил укрит Данък добавена стойност в размер на 5,35 милиарда евро, което е към 26 % от евентуалната обща сума. Това класира Гърция на второ място в Европейски Съюз по този индикатор - " първенец " е Румъния. За превъзмогването на казуса обаче не се разчита единствено на туристите - през лятото по курортите обикалят и инспектори, маскирани като туристи, които управляват издаването на касови бележки и разкриват съществени злоупотреби. В прочут плажен ресторант на остров Миконос да вземем за пример чиновниците открили, че единствено за една вечер е укрит оборот от 85 450 евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР