3/4 от привържениците на ПП-ДБ и половината от избирателите на

...
3/4 от привържениците на ПП-ДБ и половината от избирателите на
Коментари Харесай

При избори днес ГЕРБ-СДС размазва ПП-ДБ със 7 % разлика

3/4 от последователите на ПП-ДБ и половината от гласоподавателите на ГЕРБ поддържат кабинета " Денков ", сочат данните от изследването на изследователския център по поръчка на " 24 часа " Статична картина на публичните настройки – електоралната поддръжка по отношение на партиите и оценката за институциите остават сходни с изследването през юли.
 
Дистанцията сред двете водещи политически сили е близо 7%. ГЕРБ остава първа политическа мощ с поддръжка от 24,9% измежду гласуващите, следвани от обединяването " Продължаваме промяната " - " Демократична България " с 18,3%. Дистанцията сред първата и втората мощ се усилва - в представително изследване на " Тренд " от юли ГЕРБ бе пред ПП-ДБ с 5,7%
 
През септември се покачва делът на смятащите предварителни парламентарни избори за нужни. Това са единствено част от данните от изследването на проучвателен център " Тренд " по поръчка на " 24 часа ", извършено сред 4 и 11 юли измежду 1001 пълнолетни жители при директно полустандартизирано изявление " лице в лице ".
 
" Възраждане " резервира третата си позиция с поддръжка от 16,1% от гласуващите, а на четвърто място се подрежда Движение за права и свободи с 13,4%. На пета позиция е Българска социалистическа партия, която записва 8,7%. На ръба на парламентарната преграда е Има Такъв Народ - 4,2% Данните на " Тренд " не записват основна смяна в оценката за работата на главните институции и електоралната картина.
 
Парламентът остава с обичайно ниско равнище позитивни оценки - 14%. Не се следи динамичност по отношение на последното ни изследване през юли.
 
 Как оценявате работата на Народното събрание Как оценявате работата на Народното събрание Източник: Тренд/24 часа
Малко повече от 3 месеца след встъпването в служба на новото държавно управление 22% показват позитивна оценка към работата на кабинета " Денков ", разясняват от " Тренд ". В трето следващо проучване обаче се усилват негативните оценки към него, които през септември доближават 68%.
 
 Как оценявате работата на държавното управление Как оценявате работата на държавното управление Източник: Тренд/24 часа
Най-голям дял поддръжка държавното управление среща измежду последователите на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " - над три четвърти от тях поддържат кабинета. Данните от изследването демонстрират, че се резервира разделянето в отношението към кабинета измежду симпатизантите на ГЕРБ на две почти равни групи. Електоратите на останалите обединения показват в голямото си болшинство негативна оценка.
 
Отчита се незначителна смяна и в оценката за работата на президента Румен Радев. Въпреки изострянето в тона сред държавното управление и президента позитивните оценки за работата на Радев резервират познатите си равнища от 36%, а негативните - 52%.
 
 Как оценявате работата на президента Как оценявате работата на президента Източник: Тренд/24 часа
Привържениците на концепцията за нови парламентарни избори се повишават с 6% по отношение на изследването през юли, като този месец доближават 31%. Въпреки това мнението, че не са нужни предварителни парламентарни избори, се споделя от близо половината (47%) от българите.
 
 Според вас нужни ли са предварителни парламентарни избори Според вас нужни ли са предварителни парламентарни избори Източник: Тренд/24 часа
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР