3/4 от българите не са доволни от състоянието на държавата

...
3/4 от българите не са доволни от състоянието на държавата
Коментари Харесай

„Маркет Линкс”: 3/4 от българите не са доволни от управлението

3/4 от българите не са удовлетворени от положението на страната сега. Това демонстрират данните от изследване на „ Маркет Линкс ”, показано от Добромир Живков.
По думите му такива резултати е имало през 2013 година по време на митингите при държавното управление на Пламен Орешарски.

„ Прогнозите са, че българските жители сега са в обстановка да чакат предварителни избори, тъй като недоволството и неудовлетвореността от това по какъв начин се развива страната към този момент е доста високо”, посочи Живков пред bTV.

За съпоставяне, през май месец тази година недоволството е било 55%, а през ноември се повишава до 74%.

Близо 80% са на мнение, че има съображение за митинги. „ Голяма част поддържат митингите, въпреки и да не вземат участие интензивно в тях”, отбелязва Живков.

Според данните цените на горивата, които се акцентират като съществена причина за митингите, не се оказват този основен претекст, който кара хората да излязат на улицата.

През последните два месеца се следи още веднъж наклонността на загуба на електорална поддръжка измежду двете съществени политически сили – ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

„ От Българска социалистическа партия все още не съумяват да извлекат осезаеми дивиденти от рецесията, в която се намира българското общество. Дори виждаме, че през този месец има известна готовност на електората на ГЕРБ. Миналия месец имаме съвсем изравнени резултати във връзка с база гласуващи, до момента в който в този момент виждаме, че ГЕРБ още веднъж би била първа политическа мощ при възможен вот”, разяснява Добромир Живков.

Данните сочат, че „ Воля” надали ще попадне в идващ парламент. „ Обединени патриоти” имат осезателен спад в електоралната поддръжка, което подсказва, че в някаква степен можем да чакаме друг парламент, в случай че изборите са в този момент, означи Живков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР