3 335 заявления за издаване на безплатни винетни стикери са

...
3 335 заявления за издаване на безплатни винетни стикери са
Коментари Харесай

Над 3 000 са безплатните винетки за хора с увреждания в Монтанско

3 335 заявки за издаване на безвъзмездни винетни стикери са подадени от лица с 50 и над 50% ТЕЛК в обществените служби в област Монтана за последните три месеца, заяви шефът на Регионалната дирекция Георги Цеков. На 265 от тях е изработен отвод.
"Като са предоставени 3 070 винетки, от които 77 за деца. Важното е да се знае, че към този момент не се изискват никакви документи от страна на кандидатстващите, т.е. цялата информация ние я имаме по длъжностен път. Единствено в случай че има подаване от страна на упълномощено лице, би трябвало да има пълномощие, другояче всичко останало го имаме като информация при нас ", сподели още той.
От началото на годината Съветът по осиновяване е провел 8 съвещания. На 6 деца са подадени досиетата в Министерството на правораздаването. Областната комисия по приемна грижа е повела 13 съвещания, като са направени годишни прегледи на 136 приемни фамилии, посочи Цеков.
"В област Монтана към този момент действат 140 професионални приемни фамилии, с настанени в тях 130 деца, като на последното съвещание на комисията е новоутвърдено едно приемно семейство.
През отчетния интервал от страна на Дирекция "Социално подкрепяне " са осъществени 413 инспекции по съблюдаване условията на член 12 от правилника за използване на Закона за общественото подкрепяне, а точно полагането на публично потребен труд 4 часа, 14 дни в месеца. В резултат на което, имаме глобени 587 лица. "
Леко повишен е броя на малолетните майки, които получават ваучери в натура на регионално равнище, като преди са били 58, в този момент са 63 за 70 деца, добави Георги Цеков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР