3,18 кг трюфели са конфискувани при обход на територията на

...
3,18 кг трюфели са конфискувани при обход на територията на
Коментари Харесай

Незаконен добив на трюфели край Балчик, горски стражари конфискуваха килограми от ценния продукт

3,18 кг трюфели са иззети при обход на територията на ДЛС „ Балчик ”. Служителите на стопанството са съставили акт за нерегламентирания рандеман на недървесни артикули. Това оповестиха от Североизточното държавно дружество.

Автомобил и 40 кг семена от липа са арестувани при инспекции на горските стражари в ДГС „ Суворово ”. На нарушителите, които нямали нужното позволение за бране на билки за икономически цели, са формирани три акта и два констативни протокола по Закона за горите.

 

Проверките в ДГС „ Преслав ” през миналата седмица са приключили с два акта, а в ДГС „ Нови Пазар ” е формиран един констативен протокол.

От 6 август до момента чиновниците на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно дружество са направили общо 708 инспекции. 119 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 142 – на транспортни средства, 426 – на ловци, а останалите 21 – на други физически лица.

При подозрения за противозаконен рандеман на дървесина подавайте сигнали на телефон 112, молят от СИДП. В разгара на пожароопасния сезон от предприятието приканват жителите да съблюдават прецизно разпоредбите за сигурност, да не палят стърнища и да изхвърлят боклуци единствено на избраните за задачата места.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР