29 от доказаните досега случаи на COVID-19 във Видин са

...
29 от доказаните досега случаи на COVID-19 във Видин са
Коментари Харесай

Продължава тестването на медици във видинската болница

29 от потвърдените до момента случаи на COVID-19 във Видин са на медици. Заразени са и техни близки. Очакват се още от резултатите на медицинския личен състав на болничното заведение във Видин. Тестването на всички се наложи откакто с позитивни проби се оказаха девет от медиците в Неврологията и отделението спря банкет, защото там няма кой да работи. Според прокуриста на лечебното заведение Ивета Найденова, към този момент не се постанова затварянето на други отделения.
"Пробонабирането още не е приключило, защото личният състав ни е много доста като бройка. Днес не престават да се взимат проби, които към този момент ще са последната пратка към Националната референтна лаборатория. Ще се изпрати през днешния ден и всичкия материал за проби, който е взет и на Бърза помощ. В края на седмицата се надявам всички резултати да са подготвени и да добием действителна визия за ситуацията в болничното заведение. "
Ясни са окончателните резултати за COVID-19 от Дома за възрастни хора в село Гара Орешец, където болестта беше открита измежду четирима от настанените. Тествани са всички домуващи, личния състав и лицата, с които са контактували. По информация на Регионалната здравна ревизия няма други позитивни проби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР