29 лица, сред които 7 деца, са получили подкрепа в

...
29 лица, сред които 7 деца, са получили подкрепа в
Коментари Харесай

29 души са получили помощ от Националната комисия за борба с трафика на хора през 2018 г.

29 лица, измежду които 7 деца, са получили поддръжка в профилираните услуги за поддръжка на жертви на трафик към Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ) в градовете София, Бургас и Варна през 2018 година
Услугите, ръководени през миналата година взаимно с неправителствените организации Фондация „ SOS – фамилии в риск “ и Асоциация „ Деметра “, дават опция за настаняване на възрастни и деца директно след завръщането им в страната при случаи на трансграничен трафик или при нужда в случаите на вътрешен трафик. Според съответните потребности, на лицата се дава филантропична, психическа, обществена, здравна помощ, както и правно консултиране, оповестиха от Комисията.
В услугите се извършват реинтеграционни стратегии за жертвите, включващи подпомагане за правене на документи, намиране на работа за възрастните, преквалификационни курсове и/или реинтегриране в просветителната система. През 2018 година 10 от обгрижените лица са сполучливо интегрирани на пазара на труда.
2 от жертвите са готови за кандидат-студентски изпити и все още следват в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и Бургаски свободен университет.
Повечето от обгрижените лица са дами, които са въвлечени в трафик за полова употреба.
От средата на 2018 година поддръжка получава и мъж, който в продължение на 17 години бива експлоатиран трудово. В услугата му е предоставена здравна, психическа и обществена поддръжка. Междувременно бива квалифициран и за присъединяване в углавен развой против трафиканта. По време на престоя си в приюта мъжът стартира и работа.
Почти всички обгрижени лица в приютите на НКБТХ спомагат на проверяващите за откриване на закононарушението.
13 лица не престават да получават поддръжка в приютите към сегашния миг.
През 2018 година в Администрацията на Националната комисия за битка с трафика на хора са постъпили и 97 сигнала за потърпевши лица от закононарушението трафик на хора.
Подадените сигнали касаят 155 лица, като 130 лица от тях са официално и неофициално разпознати като пострадали от закононарушението. 25 от случаите се отнасят до сходни закононарушения, измежду които нарушени трудови права, закани в Интернет, разпространяване на нецензурен материали, домашно принуждение и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР