29-годишният Стефан Шикеров е мъжът,арестуван и обвиненза палежа на полицейски

...
29-годишният Стефан Шикеров е мъжът,арестуван и обвиненза палежа на полицейски
Коментари Харесай

Мъжът, обвинен за палеж на полицейски бус на протеста срещу БФС: Удряха ме с палки и с кубинки

29-годишният Стефан Шикеров е мъжът,арестуван и обвиненза палежа на полицейски бус в нощта на футболния митинг против БФС в София. Софийският апелативен съд постанови през вчерашния ден той да остане под домакински арест.

Пред съда младият мъж съобщи, че при ареста ебит с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше показано и здравно за контузиите – бил е прегледан от доктор в ареста и са открити контузии от побой.

Шикеров към този момент е в дома си и се съгласи да диалект. Той към момента няма електронна гривна, каквато би трябвало да му сложат, с цел да го управляват дали съблюдава мярката „ домакински арест “.


Снимка: Стефан Шикеров - мъжът, упрекнат за палежа на полицейски бус - стоп кадър bTVЕто и неговата версия за случилото се на 16 ноември:
„ Съпругата ми имаше рожден ден и просто взех решение да изляза, с цел да я изненадам за рождения ден. И просто попаднах в навалица протестиращиоткъдето прекосих. Реших да позвъня на моята брачна половинка, тъй като не знам доста добре София. Исках да ме ориентира от кое място да мина, с цел да хвана метрото. По време на диалога с моята брачна половинка – изискали сме разпечатка от оператора, с цел да се види от какъв брой до какъв брой часа сме говорили – тя ме упътваше от кое място да мина… На бул. „ Левски “ видях група служители на реда и изчакахме сигнал да преминем през самия път. Един чиновник на реда уточни с ръка да прекосяваме. Мени внезапно ме спря за инспекция – за документи за идентичност. Аз най-учтиво отидох при него, бръкнах в джоба, с цел да си извадя документите и оттова ме бутна сред още към 10 души и се стартира свиреп побой “.

Младият мъж споделя, че даже не желае да си спомня за претърпяното в този миг. Твърди, че са го били най-малко 7 униформени, удряли го с палки и с кубинки. Съдебен доктор е открил, че има раздран мускул в региона на таза и увреждане на слуха.

Стефани Шикеров е безапелационен, че няма нищо с общо с палежа на буса, за който го упрекват. Твърди, че има записи от камери и очевидци, които удостоверяват, че не той е запалил буса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg