29-годишният мъж е обвинен за това, че умишлено е умъртвил

...
29-годишният мъж е обвинен за това, че умишлено е умъртвил
Коментари Харесай

Умът Ни Не Може Да Го Побере! Вижте Всички Смразяващи Подробности За Бруталното Убийство На Виола! Ето Снимки!

29-годишният мъж е упрекнат за това, че съзнателно е умъртвил младата жена, както и че без съответно позволение е държал високорискови наркотични субстанции в жилището си, оповестиха от държавното обвиняване.

В нощта на 22 юни Стефан Станев и приятелката му Виола били в дома си в столичния кв. " Света Троица ". Младата жена споделила,че е изморена и легнала в спалнята. Стефан останал пред преносимия компютър, пиейки бира. След това пушил марихуана и взел екстази.

Около 5 часа на 23 юни младият мъж се опитал да приказва с Виола, само че защото тя не му дала отговор, почнал да удря с ръце и с железен стик за голф по стената, след което застанал до леглото, където лежала младата жена, и вдигнал стика за голф над главата си. Уплашена и плачейки Виола извикала: „ Извинявай,съжалявам, апелирам те стой,недей “, само че Стефан нанесъл мощен удар със стика за голф по главата й, който се счупил, а в ръката на мъжа останала единствено дръжката.

29-годишната Виола почнала да губи доста кръв, само че дишала, виждала и чувала. В този миг Станев преместил тялото й от спалнята на земята, блъснал я повторно по главата с дръжката на стика и почнал да я души. Това обаче не било задоволително за килъра.

Той взел от кухнята 32-сантиметров нащърбен нож, върнал се в спалнята и почнал да нанася пробождащи и режещи удари във врата на младата жена. После мъжът взел различен кухненски нож със същата величина, с който пробол в гърба приятелката си. Станев бил решен да довърши започнатото и взел трети нож (с дължина 196 мм и широчина 43 мм,с режеща част с широчина 12мм.), с който нанесъл удар в шията на Виола, като острието на ножа останало забито в нея, а пластмасовата ръкохватка на ножа в ръцете му.

Когато открил, че дамата не диша, Стефан Станев завил мъртвото й тяло със завивката от леглото, сложил плюшена играчка на котарак върху натрупа й и отишъл в прилежащата стая, където изпушил една цигара марихуана и пуснал да слуша музика.

Около 8.30 ч. Стефан позвънил на своя другарка и я поканил в дома си, с цел да поговорят. Когато тя пристигнала младият мъж я посрещнал пред блока и дружно се качили в жилището му. Когато тя го попитала къде е Виола, Станев не дал отговор. На въпрос, какво са правили предната вечер, той декларирал, че лежащ до Виола и забелязал, че нейният крайник трепнал, след което със знак и придвижване на ръката посочил по какъв начин прерязал гърлото на приятелката си, а по-късно умерено и невъзмутимо декларирал: „ Аз я убих “.

След това Стефан завел познатата си в стаята, където бил трупът на Виола. След къс диалог за осъщественото, наказването за това закононарушение, разбирането от страна на околните му и това, че не желае да се съобщи на полицията, приятелката му си тръгнала.

Следобед 29-годишният Стефан тръгнал с джипа си за Созопол, а на идващия ден към 15 часа познатата му дружно с мъжа си подали сигнал в Трето РПУ за убийството.

Стефан Станев е арестуван от полицията към 21.30 ч. наоколо до яхтеното пристанище в Созопол. Непосредствено след задържането му е осъществено токсикологично проучване, което е открило комбинирана приложимост на опиати - амфетамин, екстази, тетрахидроканабинол и кокаин.

В хода на следствието са били назначени голям брой експертизи: съдебно-медицинска експертиза, трасологическа експертиза, ДНК разбор на материални доказателства, петорната биотрасологична и правосъдно здравна експертиза и други

От назначените по делото физико-химична и оценителна експертизи, се открива, че в дома на Стефан Станев са открити наркотични субстанции от типа на амфетамините на стойност 502.70 лева Иззетите субстанции са високо рискови и подлежат на надзор.

Назначената сложна психолого-психиатрична експертиза, осъществена в затворническата болница в Ловеч, открива, че Станев страда от личностово разстройство и синдром на взаимозависимост от психоактивни субстанции. То няма характерността на кратковременно или дълготрайно разстройство на съзнанието и не е психологично заболяване в стеснен смисъл.

Затова специалистите са безапелационни, че все още на убийството, обвиненият е разполагал с психическа валидност да схваща свойството и смисъла на постъпките си и да управлява дейностите си и още веднъж към този миг не се е намирал в положение на остра неуравновесеност.

Вещите лица подчертават при правене на психологическия портрет на Станев върху дисхармонични настройки и държание, в прочувствената и волева сфера, възбудни процеси, извънредно ниска търпимост на фустрация и ниски прагове на задръжка и на отключване на нападателни реакции, податливост да упреква другите и да измисля правдоподобни пояснения за деянията си, нервност и прочувствена неустойчивост, понижени благоприятни условия за самоконтрол, водещи до нестимулирана настъпателност, ниската или цялостна липса на сдържаност на личното и околното държание, изключително след приложимост на опиати.

Този психически портрет се удостоверява изцяло и от доказателствата по делото и механизма на причиняване на убийството. С нанасянето на голям брой удари по тялото на Виола Николова и то в региона на витално значими органи от страна на обвинения е открито, че младата жена е изпитвала голям брой болки и премеждия.

Станев е показал изключителна гняв и настървеност към приятелката си, като се има поради броя на нанесените удари. Болките и страданията, които е понесла Виола Николова са били доста мощни и това е било трудно. Тя е изпитвала боязън, съзнавала е своето изтощение и невъзможност от създалата се обстановка.

Смъртта е настъпила в един времеви откъслек, в който дамата е търпяла болки, усещала е и е осъзнавал какво й се случва. От различен страна интензитетът, проявен от Станев, очевидно надвишава нужното за причиняване на гибел и сочи на в допълнение персонално отношение към жертвата, съдържащо изключителна гняв и озлобление и образуват и изрично съществуването на признака - особена свирепост.

29-годишният Стефан Станев е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Очаква се Софийският градски съд да насрочи дата за делото.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР