29-годишният Желяз Андреев от Добрич е задържан в родния си

...
29-годишният Желяз Андреев от Добрич е задържан в родния си
Коментари Харесай

29-годишен българин е задържан в Добрич по искане на Маями

29-годишният Желяз Андреев от Добрич е арестуван в родния си град по искане на прокуратурата в Маями.

Арестът е по отношение на водено следствие във Флорида против 11 души, които са упрекнати, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Петима от тях са българи. Според обвиняването сънародниците ни са работили в прът център в София, през който са продавани елементи за самолетите на сирийските авиолинии. Според Съединени американски щати те са свързани с терористична активност.

Приятелката на Желяз Андреев – Милена Здравкова, описа пред bTV, че той е схванал за следствието инцидентно през 2005 година, когато му споделили, че името му участва в лист с упрекнати.

Милена познава Желяз от 2013 година, когато работили дружно във въпросния прът център в София. Всеки от нас е контактувал с клиенти по лист, даден му от отдел „ Продажби”, сподели Милена Здравкова.

По думите ѝ Желяз е бил чиновник на ниско равнище в прът центъра и механически е обработил продажбата на аварийна част за сирийските авиолинии.

Фирмата е била записана в София със седалище в Маями. Нашите контракти бяха по българското законодателство и не сме подозирали, че би трябвало да се съобразяваме с непознати закони, разяснява още приятелката на Желяз Андреев.

Тя се надява, че нашата страна няма да разреши Желяз да бъде екстрадиран.

Днес изтича мярката за задържане от 72 часа на младия мъж. Вече е основана и група във „ Фейсбук” в негова поддръжка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР