29-годишният Добри Ст. и съучастникът му – 40-годишният Иван С.,

...
29-годишният Добри Ст. и съучастникът му – 40-годишният Иван С.,
Коментари Харесай

Мъж ограби баща си, заедно с приятел през нощта! Ето какво направиха с парите и каква съдба ги сполетя

29-годишният Добри Ст. и съучастникът му – 40-годишният Иван С., предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за обир, представляващ рисков рецидив, получиха през вчерашния ден ефикасни присъди от Варненския областен съд.

Добри, който взе участие в грабежа над родния си татко, ще търпи наказване 3 години и 4 месеца, а съучастникът му Иван – 4 години отнемане от независимост, като режимът за изтърпяване и на двете санкции е непоколебим.
Тежкото престъпно закононарушение било осъществено след среднощ на 9 юни тази година в Белослав. Съучастниците Добри и Иван решили да ограбят бащата на Добри, който спял в прилежаща стая. Синът имал информация, че татко му разполага с пари. Знаел също, че всяка вечер лягал да спи с дреха, в който държал спестените средства.


``
реклама
Преди да нахлуят в стаята на нарочения за жертва мъж, двамата изгасили осветлението. Блъснали вратата и влезнали маскирани в стаята на Т.Б. Иван притиснал мъжа в леглото, а синът претърсил джобовете на татко си. Намерил портфейла, взел го и напуснали стаята на ограбения, който съумял да разпознае маскирания Иван.
В дома на 40-годишния Иван С. подсъдимите разгледали плячката си. В портфейла на ограбения имало персонални документи, клубни карти и 2580 лв.. Още същата нощ парите проиграли в игрална зала във Варна. На сутринта Добри бил арестуван. Малко преди да бъде притеглен като обвинен за закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс, осъществено в съучастничество със сина на потърпевшия, 40-годишният Иван С. напуснал България.
Обявен бил на общодържавно търсене. На 17 септември тази година – три месеца след грабежа, търсеният е бил засечен да влиза в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост.
Иван С. е осъждан 16 пъти за тежки умишлени закононарушения. С богато правосъдно
минало е и синът на ограбения мъж Добри Ст. От 2580 лв., взети със мощ от
Т.Б., досега са възобновени едвам 43 лв..

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР