29-годишната Цвета Таскова, която предизвика зловещото обръщане на автобус на

...
29-годишната Цвета Таскова, която предизвика зловещото обръщане на автобус на
Коментари Харесай

Ето как Цвета Таскова, която окървави АМ "Тракия" навръх фаталния петък 13-и, пробва да финтира съда и да отърве ареста

29-годишната Цвета Таскова, която провокира злокобното превръщане на рейс на автомагистрала „ Тракия ”, взело шест жертви, изиска да я пуснат от ареста, тъй като има астма. Плевенчанката бе арестувана, откакто точно на съдбовния петък 13-и се блъсна с реното си в автобуса на „ Юнион Ивкони ”.

При случая пострадаха 26 души, а през вчерашния ден младата жена се изправи пред Софийския областен съд, където се гледа мярката й за неотклонение, написа „ Телеграф”.

Болестта на Таскова бе първият аргумент на юриста й Георги Динев шофьорката да бъде освободена. „ Това не е тежка диагноза. И в ареста има лекари”, бе отговорът на прокурора Мирослав Ангелов.

Според обвиняването Цвета е направила несъответстващи дейности при ръководството на колата си, с които е провокирала тежката злополука. „ Това се потвърждава и от свидетелските показания на мъжа, който се возел в реното до нея по време на удара. „ Направи внезапен завой вдясно и последва мощен удар в автобуса”, цитира прокурор Ангелов.

Версията на всички пасажери в автобуса се разминавала. Някои настояват, че не чули удар, а рейсът внезапно почнал да криволичи, други непосредствено се събудили при обръщането, а трети усетили нечовечен конфликт на колата в автобуса. „ Без резултат от техническа експертиза на транспортното средство на „ Юнион Ивкони” няма по какъв начин да знаем дали Цвета е провокирала обръщането”, безапелационен бе Георги Динев.

По думите му тя е с обвиняване след 10-минутен оглед на колата й „ Рено Меган” след случая. „ Направен е общ образен механически обзор за това дали има течове от автомобила и проблеми по ходовата част. Това не е достатъчно”, отсече бранителят на Цвета. Обвинението обаче счита, че инспекцията на возилото потвърждава, че по него няма механически неизправности и държанието й е причина за злополуката.

Докато отбраната настояваше Цвета да бъде пусната от ареста, тъй като е с астма, неприятно психическо положение, с висше обучение, не е осъждана и имала златен ваучър от КАТ, преди да я спрат пияна зад кормилото, прокуратурата изиска да остане зад решетките.
Магистратите й постановиха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража”, тъй като Цвета Таскова не показала предвидливост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР