29-годишната българка и 7-месечното ѝ бебе все още са в

...
29-годишната българка и 7-месечното ѝ бебе все още са в
Коментари Харесай

Българските спасители с подвиг в Кахраманмараш: Намериха петима души живи изпод развалините

29-годишната българка и 7-месечното ѝ бебе към момента са в неопределеност

Българските спасители в Кахраманмараш откриха петима души живи отдолу под руините. Това сподели пред бТВ ръководителят на групата от доброволци Георги Влайков.

“Тази нощ дойде един екип от Швеция с българин, който е лидер на куче. Цялата вечер обследвахме няколко здания, само че без триумф. Другият наш екип през вчерашния ден следобяд откри трима живи индивида и съобщи информацията, с цел да се стартира акцията по избавяне. Същият екип откри двама живи индивида по-рано ”, добави той.

„ Времето е прелестно, като за – 12 градуса, а българинът, който е пожарникар в Швеция, е пристигнал с шефа си. Карали са 4000 километра, с цел да дойдат тук. Те са в нашия лагер. Очакваме още 20 души да се включат при нас. Ставаме 50 души. Доста е цветен лагерът на българите “, съобщи Владимиров.

Той акцентира, че в Кахраманмараш има работеща болница, не знам какъв е нейният потенциал.

“В Кахраманмараш живеят към 600 хиляди души. За момента има данни за над 800 съборени здания, обследвани са 300 ”, добави Влайков.

29-годишната българка Айлин Камас и 7-месечното ѝ бебе, които са живеели в най-високата постройка в Антакия, към момента са в неопределеност. Съпругът ѝ и 5-годишната им дъщеричка бяха открити без пулс след земетресението в Турция.

Доброволците в града спят в палатки. Антакия стартира да се обезлюдява. Цялата мощност на страната е впрегната, с цел да оказва помощ на потърпевшите градове.

Изчисленията демонстрират, че вредите от земетресението в Турция са минимум 2 милиарда $. Световната банка е подготвена да даде 1,8 милиарда $ помощ за страната. Анкара ще може да получи 780 млн. $ незабавно. За останалия милиард ще се търси в допълнение финансиране от фондове, което ще отнеме известно време.

Антакия, столицата на Хатай, е срината до основи. На всяка крачка може да се види опустошен блок. Всички останали здания са напукани и всеки миг могат да рухнат, заяви специфичният делегат на бТВ Бесте Сабри.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР