29-годишен варненец е приет в болница с морбили. Това е

...
29-годишен варненец е приет в болница с морбили. Това е
Коментари Харесай

Първи случай на морбили във Варна

 29-годишен варненец е признат в болница с морбили. Това е първият случай в града - заяви за Радио Варна лекар Дочка Михайлова - шеф на Регионалната здравна ревизия. Мъжът се е самолекувал с антибиотици. Той не е бил ваксиниран. Инкубационният интервал е 21 дни. Засега няма епидемиологична конюнктура, заяви лекар Михайлова. 

В страната има взрив на заболелите от морбили, като всяка седмица се разболяват над 20 нови индивида, заяви в ефира на БТВ епидемиологът проф. доктор Мира Кожухарова. Това е изключително нетипично за лятото, когато нормално този вирус не се популяризира по този начин бързо. " От февруари, когато избухна заболяването, досега са регистрирани 1134 случая на доказано заболяване от морбили, което е безспорна зараза ", добави проф. Кожухарова.

Най-засегнати от заболяването са София-град и Софийска област, където случаите на болни от морбили са над 700. " Боледуват най-вече 9-годишни деца, което значи, че те не са били имунизирани. Това е тъпо, тъй като България беше сертифицирана за това, че изцяло е унищожила болестта. Тази зараза можеше да бъде избегната ", добави още епидемиологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР