29-годишен мъж от Монтана е тормозен в продължават от месеци.

...
29-годишен мъж от Монтана е тормозен в продължават от месеци.
Коментари Харесай

Гавра в Монтана: Отвлякоха, съблякоха и биха мъж, сега го заплашват с убийство

29-годишен мъж от Монтана е унизен в не престават от месеци. Причината са тъжби в полицията против нападателите, които младежът е подал.

На 17 октомври м. година, измежду бял ден в центъра на Монтана, до момента в който обядвал в заведение за бърза закуска с група другари, двама мъже доближили към Велков и се показали за чиновници на Министерство на вътрешните работи Монтана. Обяснили му, че издирвали някаква резачка и би трябвало да го задържат, извадили белезници и му закопчали ръцете.

„ Отвлякоха ме, качиха ме в граждански джип, в който имаше една жена, и ме закараха ме на една поляна над блокове. Тогава осъзнах, че не са служители на реда. Не ми смъкнаха белезниците, като от самото начало ми крещяха за някаква резачка… Започнаха да ми нанасят удари с стоманени предмети и бухалки по цялото тяло, след което изпаднах в безпомощно положение. Махнаха ми белезниците и ме съблякоха чисто гол. Докато единия продължаваше да ми нанася удари, другият ми възпламени облеклата, документите и телефона. След това не помня какво е станало, бях изпаднал в безсъзнание “, споделя Велков пред "Булнюз ".

Като пристигнал на себе си видял, че нападателите са си тръгнали и са го оставили гол на студа. Пребитият мъж почнал да пълзи към околните вили и с помощта на едно момче, което инцидентно го видяло, останал жив.

„ Момчето извика спешна помощ и полиция и ми даде дреха да се наметна. Дойде колата за спешна помощ, натовариха ме в нея и ме закараха в болничното заведение. Там пристигнаха служителите на реда, започнаха да ме разпитват, а аз им описах какво се е случило “, добавя младият мъж.

Мъжът е претърпял и интервенция. По-късно мъжът схванал по какъв начин се споделя един от нападателите му - мъж с прякор Дизела. Подал тъжба против към този момент известния му причинител и тормозът траял.

Преди месец на входа на жилището му го пресрещнал чужд мъж, който му отправил закани името на Дизела. Той го предизвестил, че в случай че не отдръпна жалбата си против тях този път в действителност ще го убият.
В понеделник пък към 00,30- 01,00 часа Велков отишъл да си купи цигари от денонощния магазин наоколо до дома му.

„ Влизайки в магазина зад мен се появи Дизела, той ме погледна и нищо не ми сподели. Бързо излязох от магазина и побягнах към у дома. Той ме настигна, сграбчи ме за дрехата, обърна ме и стартира да ме души отправяйки ми опасност, че това е последният път, който ме предизвестява да си махна жалбата. Иначе в противоположен случай ще изчезна вечно “, описа Велков.

На идващия ден мъжът отишъл при правосъден доктор и си извадил удостоверение за лека телесна щета. Монтанчанинът още веднъж пуснал следващата тъжба до Министерство на вътрешните работи и Окръжна прокуратура.
„ Страхувам се за моя живот и живота на околните ми, само че към този момент не знам към кого да се обърна. Органите на реда не взимат ограничения, а по отношение на жалбата аз и да желая не мога да я отдръпва, тъй като при нанесена междинна телесна щета страната преследва причинителите без значение от волята на пострадалия “, добавя младият мъж.

По думите на Велков, в началото от полицията на са подхванали нужните дейности, с цел да задържат нападателите му. По информация на локалната медия пред дома на Иван е изпратен патрул, който да охранява и следствието на закононарушението е възобновено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР