29-годишен мъж е станал жертва на интернет измама, съобщават от

...
29-годишен мъж е станал жертва на интернет измама, съобщават от
Коментари Харесай

Млад мъж опита да продаде продукт чрез OLX, но вместо това олекна с 2000 лева

29-годишен мъж е станал жертва на интернет машинация, оповестяват от полицията в Разград. Потърпевшият самичък е подал сигнала, като обяснил, че е получил известие в профила си в OLX, където бил разгласил публикация, че продава компютърна маса.

Авторът на известието декларирал предпочитание да я купи. За да преведе парите, измамникът изпратил линк на потърпевшия, на който той да вкара персоналните си данни и номера на дебитната карта. Малко по-късно пострадалият получил два SMS-а, че от сметката му са осъществени две тегления в размер на 500 евро всяко. По случая е стартирано следствие, предава БНР.

Само преди дни от Полицията в Разград предизвестиха, че зачестяват опитите за  телефонни измами на територията на Разградска област, както и че има растеж при  интернет измамите, осъществявани през разнообразни платформи за покупко-продажба на артикули. При тези измами пострадалите дават данните от платежните си карти на трети лица, предплатили са капаро или са изпратили артикули, без да получат заплащане.  Затова от ОДМВР-Разград припомнят:

" Не се доверявайте, в случай че някой по телефона се показа за следовател или служител на реда и ви изиска пари! Считайте го за машинация и сигнализирайте на тел.112! Внимавайте с интернет-сайтове - проверявайте отзивите на предходни клиенти за това дали са получили стоката, какво е нейното качество и така нататък Не отваряйте линкове или е-мейли от незнайни консуматори. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР