29-годишен е задържан за серия от палежи, извършени в Смолян

...
29-годишен е задържан за серия от палежи, извършени в Смолян
Коментари Харесай

Задържаха 29-годишен за серия палежи в Смолян

29-годишен е арестуван за серия от палежи, осъществени в Смолян в последната година. Криминалисти от районно управление (на МВР) – Смолян откриха и задържаха причинителя на няколко палежа в жилищни кооперации в регионалния град, оповестяват от полицията.

Оперативните дейности стартирали след подаден сигнал от 67-годишна жена, домоуправител на жилищен блок, която декларира, че на 12.03.2021 година в гр. Смолян на ул. " Полк. Дичо Петров ", незнайно лице е запалило долап, подложен в общите пространства на блока, в резултат на което, са нанесени вреди, опушване по стените на същите.

Следващият сигнал е на 06.08.2021 година с него 54-годишна жена оповестява, че в жилището на майка й на ул. " Перелик " е зародил пожар.

Последват още два случая от този месец, на 02 и 14 октомври , които са на първия адрес - жилищен блок на ул. " Полк. Дичо Петров “ , единият е в под покривното пространство на постройката, другият в стълбищни елементи водещи към таванско помещение. В резултат, на което има изгорили фазерни плоскости и прозорец. Установен и арестуван е причинителят на палежите - 29 – годишен мъж от гр. Смолян. Същият е настанен в Център за психологично здраве – Смолян, за осъществяване на правосъдно – психиатрична експертиза.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР