29-годишен арменец, който е в България от малко дете, беше

...
29-годишен арменец, който е в България от малко дете, беше
Коментари Харесай

Задържаха в мигрантски лагер мъж, който цял живот живее в България

29-годишен арменец, който е в България от малко дете, беше арестуван и настанен в лагера за мигранти в Бусманци. Причината е, че през целия си живот Давид Акопян не е имал български паспорт или какъвто и да е документ за поданство.

На доста места в Несебър, където цялостен живот е живял Давид, има кутии за събиране на дарения, с които да му се помогне, оповестява bTV.

" Идват особено за това. Много хора в града познават момчето и идват с думите: " Ние го познаваме като положително момче, по какъв начин е допустимо това да се случи навръх него? ", споделя Елена Николова, която работи в един от магазините, където са сложени кутиите за дарения.

Въпреки че е роден в Армения, хората в Несебър одобряват Давид като локален. Озовава се в България, когато е на три години. Водят го неговите майка и баба.

" Майка ми се е опитвала да му оправи документите, само че просто не е станало това нещо и откакто е навършил 18-години, към този момент са му споделили, че няма по какъв начин да му създадат тези документи ", описа братът на Давид - Дейвид Дяков.

Майката подписва брак с българин, който дава обещание да осинови Давид. И това обаче не се случва. Вместо това фамилията е подложено на систематичен домакински тормоз.

Давид е единствената опора за брат си и майка си - въпреки и по документи подобен човек в България да не съществува.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР