29 години по-късно, песента Здравей, как си приятелю“ на Тоника

...
29 години по-късно, песента Здравей, как си приятелю“ на Тоника
Коментари Харесай

След близо 30 години: Кавър на „Здравей, как си, приятелю“ проби в американска класация

29 години по-късно, песента „ Здравей, по какъв начин си приятелю “ на „ Тоника ” заживява нов живот – зад граница. И то – на британски. Кавърът, преведен и изпълнен от Нейко Генчев, прочут с псевдонима Барни Есвил, е влезнал в влиятелната американска ранглиста „ Country Top 40 “. 
Новото предложение за майското издание на класацията е преодоляло конкуренцията на повече от 300 нови оферти, песента се класира и зае 23- то място. 
Нашенецът е бил много години ресторантски музикант. Поприще, което изоставя от дълго време. За да седне на заместник-кметския стол в община Велико Търново. Професията обаче не го отделя изцяло от музиката.
До българина застава младата Сара Харалсън, която записва женската партия в сърцето на кънтри музиката – американския град Нешвил.
Това не е първият пробив на дуото. В началото на годината кавър на песента на Росица Кирилова „ Живей за мига ” се задържа повече от три месеца в същата ранглиста.
Новината, че песента е достигнала невиждани върхове в международната ранглиста „ Country Top 40 “, към този момент е стигнала до ушите на маестро Стефан Диомов.
" Нашата ария сега е на 23 позиция – прелестно! Благодарение на 1000 музикални експерти от радио излъчвания по целия свят ", споделя той.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР