29 души загубиха живота си при жесток пожар, избухнал в

...
29 души загубиха живота си при жесток пожар, избухнал в
Коментари Харесай

Ад под небето: 29 души изгоряха като факли в нощен клуб в Истанбул

29 души изгубиха живота си при нечовечен пожар, избухнал в подземието на 16-етажна жилищна постройка в Бешикташ, Истанбул през днешния ден в ранния следобяд. Там се е помещавал един от най-прочутите напоследък нощни клубове - " Маскарад ", предадоха локалните медии. Бройката на починалите може да се усили, защото в болничното заведение са докарани 16 души, някои от които в много тежко положение.

В изказването си губернаторът Гюл съобщи: „ Ранени и убити бяха хора, работещи при ремонт на нощния клуб. Заведението е получило лиценз през 1987 година, като той е възобновен през 2018 година Трябвало е да отвори порти след няколко дни още веднъж. Не са спазени ограничения за сигурност. Тази покруса можеше да бъде предотвратена! “

Кметът на община Истанбул Екрем Имамоглу също съобщи: „ Няма заявление за възобновяване или строителство в постройката. Това е в зона, която не се вижда, тъй като е два етажа подземен. Няма недоволства от живеещите в близост. Направен е противозаконен ремонт в постройката. Тепърва изскачат някои смущаващи неща. “



По случая е формирано следствие и към този момент са арестувани 6 души. Това са виновните за ремонта чиновници в клуба. Издирва се и притежателят на заведението.

Според информация на Анадолската организация (AA) през днешния ден в 12,47 ч. по незнайна причина е избухнал солиден пожар в клуб " Маскарад ", намиращ се под 16-етажна постройка в централния квартал " Гайреттепе ". След сигнал на място са изпратени екипи на пожарната, опазването на здравето и полицията. Екипи на полицията са подхванали превантивни ограничения в региона. Екипи на пожарната на минус 1-ви и минус 2-ри етажи на постройката, употребявани за клуба, са се отзовали на пожара с 31 автомобила и общо 86 души личен състав. Въпреки това пламъците били всепоглъщащи, а стихията мъчно се овладявала.



Огнените пламъци обгърнаха за секунди постройката

Кислородни бутилки са избухнали от искра при заваряване по време на ремонта в помещението, заяви уеб страницата " Хабертюрк ". На мястото е избухнал пожар, който стремително се е увеличен. 

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч съобщи: „ Бог да елементарни тези, които изгубиха живота си при пожара и искам бързо възобновяване на ранените. За правосъдно следствие, което е инициирано от Главната прокуратура на Истанбул по отношение на пожара, са назначени 3-ма прокурори. Разследването на мястото на престъплението и напъните за събиране на доказателства не престават, а експертен екип от 3 души, профилиран в сигурността на труда и пожарната сигурност, продължава работата си по търсене на повода за пожара ", показа той.

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа разгласи, че 26 коли за спешна помощ и 1 екип на Националния медицински избавителен екип (UMKE) са били изпратени неотложно при пожара. В обявата си в акаунта си в обществените медии министър Коджа съобщи, че пожарът е сподавен и напъните за изстудяване не престават. Самоличността на жертвите към момента не е известна.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР