29 души бяха задържани след голяма полицейска акция от отдела

...
29 души бяха задържани след голяма полицейска акция от отдела
Коментари Харесай

Разгромена беше международна организация за нелегален трафик на имигранти в Италия

29 души бяха арестувани след огромна полицейска акция от отдела „ Антимафия “ в Италия. Акцията „ Антимафия “ е против незаконен трафик на имигранти по по този начин наречения „ Балкански маршрут “ през Средиземно море, заяви БНР.

Предполага се, че арестуваните принадлежат към интернационална мрежа за незаконен трафик на мигранти и пране на пари, за което им е повдигнато надлежно обвиняване. С цел да транспортира незаконно имигранти в Италия, организацията е имала ядра в Италия, Гърция и Турция.

Превозът се е осъществявал по Балканския маршрут и по-късно с ветроходки през Средиземно море. Една противозаконна мрежа за незаконен трафик на мигранти през разнообразни страни, в това число Италия: от южния град  Кротоне до Милано и Торино в северната част на страната. Цената е била 10 000 евро на човек, включваща  храна и настаняване на другите стадии.

Разследването на италианските управляващи се води от 4 години. Към него са били привлечени Интерпол и Европол, както и съответните органи в Турция, Гърция, Белгия, Германия, Швеция, Англия и Мароко.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР