29 декември 2013 г. завинаги ще остане черна в историята

...
29 декември 2013 г. завинаги ще остане черна в историята
Коментари Харесай

4 години след трагедията с Шумахер: Лъч надежда в морето от непрогледна мъгла

29 декември 2013 година вечно ще остане черна в историята на Формула 1. На днешния ден, преди 4 години, един от най-блестящите автомобилни водачи — Михаел Шумахер — изпадна в кома, падайки на главата си по време на ски почивка във френските Алпи.

За положението на седемкратния първенец във Формула 1 не се знае съвсем нищо, защото фамилията му продължава да пази в загадка всичко обвързвано с него. Близките на Шумахер го пазят от медиите и не беседват с тях, налагайки цялостно затъмнение върху положението и лекуването на немската легенда в моторните спортове.

Нито синът му Мик, който беше до Шумахер по време на рухването, нито който и да е различен член от фамилията не е коментирал положението на някогашния водач през последните години.

Разследващ екип на френското авторитетно издание "Екип ", решен да разпръсне мъглата, която е забулила всяка информация към Шумахер, е направило опит да разбере какво се случва с него и да получи настоящи сведения за положението му.

Журналистите се пробвали да влязат в имението на автомобилния играч в Женева — където за него се грижи екип от над 100 души — само че без триумф.

Според немските медии, фамилията на Шумахер е купило голяма част от земите към имението, с цел да може да държи надалеч папараците и почитателите, които непрекъснато се пробват да го приближат. Тази информация се удостоверила, когато проверяващите публицисти от "Екип " се пробвали да приближат загражденията. Те били подгонени от черен Mercedes, а седящите вътре въоръжени охранители ги предизвестили "да не основават напрежение ".

Последната публична информация, която бе оповестена за положението на автомобилния играч бе, че той е жив единствено с помощта на животоподдържащите системи и апаратурата, към която е закачен.

Въпреки, че лекарите съумяха да спасят живота на звездния немски водач, неговото положение остана сериозни и рутинни функционалности на мозъка и тялото му са затруднени. Според немските медии, за тези 4 години той не е дал никакви признаци за събуждане. Парите, които фамилията му похарчи за лекуване през цялото това време, възлизат на над 20 млн. $.

Все отново, измежду морето от непрогледна мъгла, стелещо се към Михаел Шумахер, блесна и лъч вяра. Бившата говорителка на немския играч — Забине Кем, неотдавна съобщи, че лекуването, на което Шумахер е подложен дава резултат.

"Никой публицист в никакъв случай не е имал телефона на Михаел и никой не е съумял да снима имението му от вътрешната страна. Личното пространство би трябвало да се съблюдава и това е закон в фамилията. Трябва да опазим достойнството на Шумахер. В интерес на истината, има прогрес, само че това е доста муден развой ", разкри Кем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР