29 бойни танка Леопард ще бъдат готови през април или

...
29 бойни танка Леопард ще бъдат готови през април или
Коментари Харесай

Райнметал: 29 бойни танка Леопард са готови до май

29 бойни танка " Леопард " ще бъдат подготвени през април или май, заяви производителят " Райнметал ". Дали ще бъдат изпратени в Украйна зависи от държавното управление в Берлин, добави представител на концерна.

29-те бойни танка " Леопард ", които ще бъдат подготвени до 3-4 месеца, са планувани за Словакия и Чехия в границите на плана за замяна на машини руско произвеждане за Украйна против доставката на съвременно въоръжение за запълване на недостига. Такива планове има подписани с Чехия, Словакия, Словения и Гърция.

" Когато са подготвени, танковете ще са благосъстоятелност на немското държавно управление и то може да прави с тях каквото реши ", разяснява шефът на концерна производител Армин Папегер.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че е реализиран прогрес и „ остават няколко дребни стъпки “ до даването на немски танкове " Леопард ".

Според ръководителя на президентския кабинет в Киев Андрий Ермак страната се нуждае от няколкостотин танка, с цел да реализира контраатака в окупираните от Русия територии. 

В Украйна минимум един човек е умрял при съветска офанзива против Часов Яр в региона на Бахмут в Донбас, заяви губернаторът на Донецка област Павло Кириленко в Телеграм. Обстрелвани са жилищни здания, твърди още той.

Русия е изстреляла 9 ракети по обитаеми места в Харковска, Донецка и Запорожска области. Десет от 27-те въздушни офанзиви в Донецка област в региона на Бахмут са били отбити, заяви украинската войска.

" Пролетта и началото на лятото ще бъдат решаващи във войната ", сподели Вадим Скибицки, заместник-началник на военното разузнаване на Украйна.

А президентът Володимир Зеленски увери украинците, че армията знае по какъв начин да отговори на скупчването на съветска войска в Херсонска и Запорожска област, както разгласи шефът на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов, който от предишния месец управлява военните дейности в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР