29-ата година в Дарик радио беше една от най-хубавите години.

...
29-ата година в Дарик радио беше една от най-хубавите години.
Коментари Харесай

Ники Кънчев пред Дарик: Копи-пейст културата убива благотворителността

" 29-ата година в Дарик радио беше една от най-хубавите години. Пътят просветна и в това време тази година мина под знака на обстоятелството, че загубихме основателя на радиото – Радосвет Радев. Трябва да продължим и Дарик да извършва своите публични функционалности - постоянно да бъде покрай хората, да им споделя какво се случва, да го проучва ".

Така, на прага на 30-ата годишнина на Дарик радио, Ники Кънчев дефинира своята 29-а година в медията в предаването " Посока Култура " с Мирослав Боршош.

" Личната ми година също беше доста добра – завърнах се в телевизионния ефир. Едно от " децата " ми - " Стани богат ", си потегли по един негов път и внезапно се озова в друга телевизия с различен баща. Аз съм експерт, напълно обикновено възприех. Имаше и нещо друго – като те няма, хората могат да сравнят ", добави той.

Той увери, че всъвсем персонален проект " всичко е тъкмо ".

При Ники Кънчев обаче има и един трети проект – не чак толкоз прочут – положителният проект.Доброто, което той прави, обвързвано с доста благотворителни дела.

По думите на Кънчев всеки би трябвало да направи изпитание. " Копи-пейст културата убива благотворителността ", безапелационен е той.

Според него има благотворителна просвета, която би трябвало да се построява и възпитава.

Той показа, че има отношение къмвсяка история, която споделя и постоянно първото нещо, което прави, е да отиде на място. Среща се с хората, приема тяхната болежка и горест, с цел да може да е безусловно виновен, когато го попитат за този случай.

Той описа, че са го търсили доста родителина деца аутисти по отношение на иновация в лекуването им – преливане на стволови кафези от новородени бебенца на тези 5-6 годишни деца аутисти – опит да им се смени гена.

" Случва се отвън Европейски Съюз. Майки ми пишат и ми пращат видеа с напредъка на техните 7-8 годишни деца. След първата вливка детето прави линии. Малка стъпка за това семейство, голяма за нас, които му оказваме помощ ", изясни Ники Кънчев.

Той бе безапелационен, че в България има доста положителни хора.

Водещият описа и за една от идеите на Дарик радио - Дарик благотворителен търг. " Имаме събрани към 40000 лева от доброволци, даренията са над 550 ", показа той и добави, че средствата към този момент се разпределят за разнообразни дела.

Според него за благотворителността не ни пречи това, че не сме богата страна. " Много хора са забързани в всекидневието, не могат да извърнат внимание на съответен случай. За мен този брой пораства, покачва се културата на труд в България, фирмената просвета ", сподели Ники Кънчев, само че обърна внимание на това, че благотворителността може да е друга, да не е обръзана с финанси.

" Това е заложено вътре в нас ", на мнение е водещият.

Той описа и за една идея, която сега поддържа - оказва помощ на Иво Христов от Радомир, публицист. Предстои му интервенция, досега са събрани към 100 000 лв., показа Ники Кънчев.

Всеки, който желае да помогне за лекуването на Иво или за друга идея, може да получи повече информация във Facebook страницата на Ники Кънчев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР