286,84 лв./MWh е очакваната цена на газа за месец август.

...
286,84 лв./MWh е очакваната цена на газа за месец август.
Коментари Харесай

Работодателите очакват удар от цената на газа

286,84 лева./MWh е предстоящата цена на газа за месец август . Вместо четири пъти по-евтин газ, получаваме два пъти по-скъп, спрямо април. Това се споделя в отворено писмо от Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Българският бизнес ще понесе унищожителен удар единствено след броени дни, предвиждат индустриалците.
 Народно събрание откри, че купуваме двойно по-скъп съветски газ от медиатори
Народно събрание откри, че купуваме двойно по-скъп съветски газ от медиатори

Цената за май, в случай че се купува съветския газ непосредствено от " Газпром " би била близо 25 лв/МВч

Предприятията не могат да генерират такива доходи, че да платят сметките си. Комбинацията на тази цена с цените на електрическата сила и хаосът с обезщетителния механизъм там е равносилна на смъртна присъда за българската стопанска система, безапелационни са те.

Надплащането над априлската цена е 42 лева./ MWh през юли и ще бъде 142 лева./ MWh през август, недоволстват работодателите.
 От
От " Булгаргаз " оферират 54% нарастване цената на газа за август

От КЕВР посочили със забавяне предлагането

За юли българските консуматори са надплатили 90 млн. лева ., а за август спомагателната сметка е 300 млн. лева

Междувременно, се чака бизнесът да работи, да създава, да заплаща заплати, да внася налози в хазната.

От АОБР упорстват до края на работната седмица:
Да бъде изпълнено обещанието, обещано ни на 16 май, за компенсиране на цената на природния газ над априлските нива. Да бъдат обновени незабавно доставките на природен газ от ООО " Газпром износ ", според съществуващия контракт. Само по този метод ще се подсигурява работата на бизнеса, топлоснабдяването на жителите и запълването на газохранилището " Чирен ". Към момента това е единственият метод за несъмнено посрещане на есенно-зимния сезон и преодоляване на ценовия потрес. Да бъде оповестена прогнозната цена за септември 2022 г. Да бъдем известени публично дали и докога са обезпечени доставките на природен газ. Да бъдем известени публично какви стъпки се подхващат за гарантиране на газоснабдяването в цялостен размер от 1 януари 2023 година Работи ли се за подписване на дълготрайни контракти за доставка на конкурентни цени? Да бъдат подхванати бързи и съответни дейности, които да подсигуряват, че съветската страна няма да предяви искания към " Булгаргаз " ЕАД по клаузата " вземи или заплати ", съществуваща в дълготрайния контракт сред двете страни.
Мотивират се, че единствено с сходни дейности бизнесът може да оцелее и да има топлота в домовете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР