2810 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в страната

...
2810 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в страната
Коментари Харесай

Пак много новозаразени с ковид

2810 нови случая на коронавирусна зараза са регистрирани в страната през последното денонощие на 2021 година. Те са регистрирани при направени 30 953 теста, което значи, че делът на новозаразените е 9%. Данните на Единния информативен портал демонстрират, че 25% от тях са били с сложени към този момент две ваксини.

В болница в страната сега са 4022 души, като 457 от тях са в интензивно поделение. Новопостъпилите в болница през последното денонощие са 385 инфектирани с ковид, като 85% от тях не са били имунизирани.

65 души са умряли в резултат на затруднения от инфекцията. Според данните на Единния информативен портал 94% от умрелите не са били имунизирани. Като излекувани за последното денонощие са посочени 566.
3609 дози ваксини са сложени за последните 24 часа. С тях общият брой на поставените дози става 3 700 660.
СТИМУЛИ

От през днешния ден влиза в действие държавната стратегия за стимулиране на пенсионерите да се имунизират.  Тя планува всички пенсионери, които се ваксинират, да получат еднократно 75 лева към пенсията. Добавка ще получат всички пенсионери със почнал, приключен имунизационен курс или с сложена допълваща (бустерна) доза. Хората, които до 31 декември 2021 година имат приключен имунизационен курс, ще получат спомагателното заплащане с пенсиите си за февруари следващата година. Еднократна добавка от 75 лева ще бъде изплатена и на възрастните, които в интервала от 1 януари до 30 юни 2022 година завършат цялостния имунизационен курс или слагат допълваща (бустерна) доза ваксина. Същият финансов тласък ще получат и пенсионерите, които слагат първа доза ваксина от 1 до 30 юни 2022 година

Пенсионерите не би трябвало да подават заявление за приемането на средствата, нито да изпращат зелен документ или други здравни документи до държавните институции. Информацията за хората, които имат право на еднократна добавка, ще се обменя всеки месец по длъжностен път сред Национален осигурителен институт и Министерството на здравеопазването. Допълнителните средства към пенсиите ще се изплащат през месеца, идващ месеца, през който осигурителният институт е получил информация за правоимащите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР