2800 нощувки са реализирани във Велико Търново от затягането на

...
2800 нощувки са реализирани във Велико Търново от затягането на
Коментари Харесай

2800 нощувки са реализирани във Велико Търново от затягането на противоепидемичните мерки

2800 нощувки са осъществени във Велико Търново от стягането на противоепидемичните ограничения в страната до 9 декември, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Основната част от посетителите са българи, само че измежду гостите на остарялата столица има и чужденци, които са главно холандци, французи, италианци, румънци, китайци и други

Над 270 са нощувките към 8 декември, когато е празникът на студентите.

Данните са от осведомителната система, която свързва хотелите и къщите за посетители в старопрестолния град с Община Велико Търново. В местата за настаняване прецизно се съблюдават наредбите на здравните управляващи и санитарно-хигиенните условия, е посочила инспекция на чиновници на общината.

Архитектурно-музейният резерват Царевец е единственият отворен обект за интервала на деяние на изключителните противоепидемични ограничения. И в сложното за туризма време крепостта притегля интереса на българи и чужденци, допълват още от Общината.

Шест са плануваните безвъзмездни прожекции на аудиовизуалния театър "Царевград Търнов - тон и светлина " до началото на новата година. Посетителите на остарялата столица могат да следят шоуто от площад "Цар Асен I " във вечерните часове на 12 декември, 19 декември, 25 и 26 декември, 1 и 2 януари. Всяко от излъчванията е с начало в 18,00 ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР