28 са постъпилите оферти за изграждането на тунел Железница и

...
28 са постъпилите оферти за изграждането на тунел Железница и
Коментари Харесай

Търси се строител за най-дългия тунел в България

28 са постъпилите предложения за построяването на тунел " Железница " и прилежащите сектори на автомагистрала Струма. Проектът е на обща стойност 250 млн. лв., оповестяват от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Строителните работи ще включват построяването на тунела, който ще е с дължина към 2 км, което ще го трансформира в най-дългия строен до момента в България, и за пътя преди и след оборудването.

Поръчката е разграничена на 3 елементи, които ще се работят по едно и също време, с цел да се подсигурява завършването на строителните работи по график, и да се включи в Оперативна стратегия " Транспорт " 2014-2020.

Лотове 1 и 3 плануват построяването на магистрален път на всеки от краищата на тунела и са на стойност от 33.5 млн. лева и 22.1 млн. лева Те би трябвало да бъдат приключени в границите на надлежно 600 дни и 660 дни.

Двата лота са привлекли общо 15 предложения от 10 консорциума и 5 независими участника. В тях вземат участие множеството от най-големите български строителни компании.

Лот 2, който планува проектирането и построяването на самия тунел, притегли 13 предложения от 10 консорциума и 3 независими участника. Лот 2 е на стойност 194.3 млн. лева Строителството му би трябвало да бъде приключено в границите на 1060 дни.

Проектът се осъществя с европейско финансиране по Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 ". Той би трябвало да бъде приключен до декември 2023 година, с цел да се спазят условията на програмата или България може да загуби финансирането.

Изпълнението на плана бе забавено от анулацията на предходните две предложения за създаване на тунела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР