28 са общо кандидатите за депутати, които фигурират в две

...
28 са общо кандидатите за депутати, които фигурират в две
Коментари Харесай

28 депутати избират от кой район да влязат в 46-ия парламент

28 са общо претендентите за депутати, които попадат в две листи. Вчера ЦИК разгласи имената на новите народни представители, само че тези които са водачи на две партийни листи или просто са дублирани на две места, би трябвало да изберат от кой регион ще влязат в 46-то Народно заседание.
Така в тази догадка най-вече са мераклиите за Народното събрание от Има Такъв Народ - цели 15. Иначе при останалите партии са както следва: 4-ма от ГЕРБ-СДС, 1 от Българска социалистическа партия, по 3-ма от Движение за права и свободи и Демократична България, 2-ма от ИМВ.
Хората на Слави Трифонов дублирани в два листата са Андрей Чорбанов, Васил Георгиев, Виктория Василева (секретаря на ИТН), Георги Георгиев, Златомира Карагеоргиева-Мострова, Ива Йорданова-Рупчева (бившата шефка на 45-то НС), Ивайло Христов, Иван Кючуков, Любомир Каримански, Мика Зайкова, Силви Петров, както и сценаристите и хората от екипа на Слави Трифонов - Ивайло Вълчев, Филип Станев, Тошко Хаджитодоров, Станислав Балабанов
От листата оповестен на уеб страницата на ЦИК излиза наяве, че само водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е в две листи - отпред във Варна и в 25 МИР в София.
Четиримата от ГЕРБ-СДС са Десислава Атанасова, която бе отпред в Разград и втора в Русе, Костадин Ангелов, който оглавяваше листите във Велико Търново и Варна, Красен Кралев, който пък фигурираше в тези във Варна и Русе ( в морския град бе втори, а отпред в дунавския - бел. р.), както и Красимир Вълчев.
Последният водеше листите на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили в Стара Загора и Шумен.
Именно от Вълчев зависи дали някогашният стопански министър Лъчезар Борисов ще седне на депутатска банка. Вълчев би трябвало да избере да е представител на Шумен, с цел да може Лъчезар Борисов - четвърти в Стара Загора - да се снабди с място в Народно събрание.
Представителите на Движение за права и свободи са водачът Мустафа Карадайъ, който е определен от Кърджали и Шумен, Йордан Цонев, който би трябвало да избира сред Благоевград, където беше втори и Пазарджик, където бе лидер,както и Халил Летифов. Той пък водеше в Стара Загора и Благоевград.
Тримата от Демократична България са Александър Симидчиев, Антоанета Цонева, както и съпредседателят на обединяването Христо Иванов.
Двамата от ИМВ са Мая Манолова и Николай Хаджигенов. Манолова бе отпред в Благоевград и 23 МИР в София, а нейният сътрудник в обединението - в Пловдив -град и 25 МИР в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР