28 радара на триноги идват до Нова годинаКамера на КАТ-София,

...
28 радара на триноги идват до Нова годинаКамера на КАТ-София,
Коментари Харесай

Кирка порази камера на КАТ до Казичене

28 радара на триноги идват до Нова година


Камера на КАТ-София, инсталирана единствено преди седмица, осъмна през вчерашния ден със забита кирка. Стърчащата ръкохватка на земеделския инструмент видяха през вчерашния ден на разсъмване стоици водачи, минали по Околовръстното шосе в правата, свързваща автомагистралите “Тракия ” и “Хемус ”.

Веднага след сигнала катаджиите побързали да махнат кирката и да я пратят на специалисти, които да търсят по нея следи. От Министерство на вътрешните работи оповестиха единствено, че стационарната камера не е съществено развалена и до дни ще бъде поправена и върната на мястото й.

Околовръстният път край село Казичене бе напълно ремонтиран, на средата бе поставена мантинела, а КАТ-София постави там една от 15-те камери “Ситрафик ЕРС 400 ” на компанията “Сименс ”, купени в далечната 2008 година Ограничението в региона е до 90 км/ч и камерата снимала по 300 извършители дневно. Най-вероятно обаче злосторникът не е бил санкциониран от нея, защото фрагментите й занапред ще се обработват и ще се пращат електронни фишове.

В момента катаджиите в страната снимат за скорост с 24 стационарни и 148 мобилни камери, които могат да работят единствено в старите патрулки “Опел ”. До Нова година се чака КАТ да получи 28 портативни камери на триноги, които да включват до колите си “КИА ”. Започнала е процедура за търг за още 56 портативни и 15 стационарни камери.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР