28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук

...
28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук
Коментари Харесай

Връщаме обратно в Италия 28 контейнера с боклук от пристанището във Варна

28 от пристигналите досега 127 контейнера с италиански отпадък на пристанище Варна-запад получиха позволение за реекспорт. Това разгласи във Варна основният прокурор Иван Гешев, който персонално пристигна на пристанището дружно с апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна старши комисар Данаил Пашов.
Част от товара, който дошъл на пристанището от 9 октомври до 25 ноември 2019 година, получи позволение за реекспорт след работно заседание в прокуратурата. Както е известно, по вноса на контейнерите с боклуци от Италия се води досъдебно произвеждане в Районната прокуратура във Варна по член 353г, алинея 1 от Наказателния кодекс.
Смесеният отпадък, който е манифестиран като пластмасови боклуци и каучук, а съдържа текстилни, стъклени и дървени боклуци, ще бъде върнат на изпращача - италианската компания „ Дентиче пантелоне " от град Салерно.
Получател на 127 контейнера е компания „ Блацион " ООД, която е записана в София. Отпадъците от Италия са били предопределени за „ Trash Universe " ЕООД в град Гълъбово, където е трябвало да бъдат изгорени.
Реекспортът ще бъде сбъднат от контейнерния транспортьор „ Maersk ". 40-футовите контейнери с италиански отпадък са в режим краткотрайно предпазване до 90 дни, чийто период е изминал за по-голямата част от тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР