28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук

...
28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук
Коментари Харесай

Връщаме на Италия 28 контейнера с боклук

28 от пристигналите досега 127 контейнера с италиански отпадък на пристанище Варна-запад са получили позволение за реекспорт . Това е част от товара, дошъл на пристанището от 9 октомври до 25 ноември 2019 годин а.

Беше открито, че смесеният отпадък, който по документи е пластмасови боклуци и каучук, само че съдържа текстилни, стъклени и дървени боклуци .
 Проверяват и пристанището във Варна за импорт на отпадък от Италия
Проверяват и пристанището във Варна за импорт на отпадък от Италия

Екипи на прокуратурата, Икономическа полиция и Регионална инспекция за опазване на околната среда са на място

Получател на 127 контейнера е компания " Блацион " ООД - записана в София. Отпадъците от Италия са били предопределени за Trash Universe ЕООД в град Гълъбово, където е трябвало да бъдат изгорени. Боклукът ще бъде върнат на изпращача - италианската компания " Дентиче пантелоне " от град Салерно.

Реекспортът ще бъде сбъднат от контейнерния транспортьор Maersk. 40-футовите контейнери с италиански отпадък са в режим на краткотрайно предпазване до 90 дни , срокът е изминал за по-голямата част от тях.

По вноса на контейнерите с боклуци от Италия се води досъдебно произвеждане в Районната прокуратура във Варна по член 353г, алинея 1 от Наказателния кодекс.
 Откритият на пристанищата у нас италиански отпадък бил за Топлоелектрическа централа
Откритият на пристанищата у нас италиански отпадък бил за Топлоелектрическа централа " Бобов дол "

Вносът на боклуци в Македония е неразрешен, внасяме единствено в България, твърди македонският шеф

Новината заяви във Варна основният прокурор Иван Гешев.

Припомняме, за противозаконен импорт на боклуци от Италия се заприказва при започване на декември 2019 г, когато италианските управляващи заловиха нелегално натоварени във трен 815 тона отпадъци, предопределени за България . Търговската стойност на боклука се пресметна на 130 хиляди евро. От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското държавно управление не води договаряния с Италия за приемане на отпадъците и отхвърлиха при тях да е постъпвала публична информация по случая.

През януари вносен италиански отпадък бе открит и на пристанището в Бургас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР