28 от новите прецизни системи на КАТ за контрол на

...
28 от новите прецизни системи на КАТ за контрол на
Коментари Харесай

28 от новите камери на КАТ вече са по улиците


28 от новите прецизни системи на КАТ за надзор на скоростта към този момент работят. Още от 12 март те са по пътищата на страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Устройствата разполагат със лични акумулатори, които устоят по най-малко 5 часа в режим на запис и работят независимо. Те могат да откриват по няколко нарушавания, осъществявани от разнообразни коли, по едно и също време. Функционалността им разрешават да наблюдават за нарушавания на скоростта в двете направления на придвижване.

Работата с новата система е изцяло автоматизирана. Полицейските чиновници само избират мястото за надзор на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките –разстояние на снимане и допустимата за сектора скорост. След това системата прави всичко останало изцяло автоматизирано, без никакво присъединяване на чиновник.

След привършване на работа, данните се предават автоматизирано в Централната база данни на Министерство на вътрешните работи. Това става по два метода. Единият е при съществуване на 3G или 4G съгласуваност, тогава информацията се предава отдалечено. А при втория, паметта на устройствата се свърза непосредствено с вътрешната мрежа на Министерство на вътрешните работи.

 2040061

 2040063

 2040064
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР