28 от близо 210 мигранти, спасени в Средиземно море и

...
28 от близо 210 мигранти, спасени в Средиземно море и
Коментари Харесай

28 мигранти, спасени край бреговете на Италия, са с COVID-19

28 от близо 210 мигранти, избавени в Средиземно море и сложени под карантина на транспортен съд край Сицилия, са дали позитивни проби за ковид, съобщи Асошиейатед прес, като се базира на управляващите.

Според регионалния шеф на Сицилия Нело Музумечи позитивните проби са удостоверили , че той е бил прав да желае специфични карантинни ограничения за мигрантите, с цел да предотврати нови огнища на болестта в Италия.

" Днес могат да бъдат по-добре разбрани аргументите за нашето искане. А тези, които подлагаха на критика, като ни упрекваха в расизъм, през днешния ден ще схванат, че сме били прави ", съобщи той във Фейсбук.

Около 210 мигранти бяха избавени в морето предходната седмица от немската благотворителна организация " Сий уоч " и съвсем всички бяха трансферирани в понеделник на транспортен съд край крайбрежията на Сицилия.

Двама са били отведени на сушата по медицински аргументи. Единият, за който е имало съмнения, че е болен от туберкулоза, също е дал позитивна проба за ковид, а другият чака резултатите.
 
UNA FOLLIA!28 dei 209 recuperati in acque internazionali dalla 3 risultati POSITIVI al!!! ALTRO CHE, va tutelata la pubblica nazionale!!! Lo ripetiamo da mesi! Secondo voi il c'è o CI FA???
— Angelo Ciocca (@AngeloCiocca)

От началото на пандемията Италия и Малта не разрешават избавените в морето мигранти да бъдат незабавно прехвърляни на сушата. Затова някои мигранти са сложени под карантина на наети плавателни съдове край брега, други са спирани и нелегално връщани в Либия, а трети се удавят в морето, отбелязва ДПА.

През лятото по традиция е върховият сезон за контрабандистите на мигранти, настоящи в обхванатата от безпорядък Либия . Представители на управляващите предвиждат увеличение на опитите за постигане до Европа след облекчение на изключителната конюнктура поради ковид в Италия и обновяване на дейностите на филантропични избавителни кораби в Средиземно море, показва Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР