28 март е подходяща дата за парламентарните избори. Това заяви

...
28 март е подходяща дата за парламентарните избори. Това заяви
Коментари Харесай

Тома Биков обясни защо кабинет Борисов-4 е най-реалистичният сценарий след изборите

28 март е подобаваща дата за парламентарните избори. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков във връзка провеждането на избори по време на пандемия.

Той напомни, че президентът Румен Радев към този момент е споделил една дата. Коронавирус ще има, когато и да се проведат изборите, само че значимото е по какъв начин ще работи Народното събрание.

По думите на депутата президентът може да прави съвещания за безвредно осъществяване на изборите с опозицията колкото си желае, само че би трябвало да разгласи датата в този момент, с цел да може институциите да бъдат подготвени за изборите.

Тома Биков е срещу изборната технология да бъде вкарвана като част от предизборната акция. Няма изборна технология, която да бъде съвършена, може да има недостатъци и може да даде мотив някои неин недостатък да бъде употребен за втълпяване на съмнение върху целия избирателен развой, акцентира Биков.

Каквито и дейности да се подхващат по отношение на изборната система, всички те би трябвало да бъдат ориентирани към увеличение на доверието в изборния развой, настоя Тома Биков.

Управляващите са подготвени са изборите, увери Биков, а съгласно него сюжет победа за ГЕРБ и кабинет Борисов-4 освен е реален, а и съвсем сигурен. Управляващите ще се явят в коалиция със Съюз на демократичните сили на парламентарните избори.

ГЕРБ желаят колкото се може по-рано да се проведат изборите, с цел да се избере едно законно държавно управление. Тома Биков е на мнение, че за парламентарните избори президентът няма да направи партия. Това ще стане едвам след президентските избори, когато към този момент Румен Радев нямало да бъде президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР