28-годишният Георги от Тополчане е мъжът, който блъсна и уби

...
28-годишният Георги от Тополчане е мъжът, който блъсна и уби
Коментари Харесай

Шофьорът от Сливен - избягал, хванали го в дискотека

28-годишният Георги от Тополчане е мъжът, който блъсна и умъртви 16-годишно момиче на пешеходна пътека. Той карал с 2,24 промила алкохол и след случая избягал. Продължил към локалната дискотека, където по-късно бил заловен от полицията. В момента е арестуван за 72 часа.
По думите ма татко му - Георги даже не схванал, че е блъснал 16 - годишното момиче. Подробностите за самия случай даде контрольор Диян Митев от " Пътна полиция " – Сливен, представен от BTV.
" Водачът е пътувал от село Тополчане към центъра на Сливен. В 4 часа настава тежкото пътно произшествие. Група от младежи са пресичали, като починалото момиче е било първо. То е поело удара. Водачът не е спрял на място. Продължил е пътя си ", сподели той.
Георги е задържан за 72 часа. Бащата упорства да се изяснят всички условия, при които се е случила нещастието.
Според пътния контрольор Диян Митев сигурно водачът се е движил с превишена скорост – над 50 км/ч.
„ Това е едни от натоварените булеварди с доста прави сектори, които разрешават на водачите да развиват висока скорост. Изпращали сме сигнали до общината ”, посочи той.
Фактите, че водачът е използвал алкохол и е напуснал мястото на случая, допускат по-тежко наказване, разяснява Ваня Белева, представител на Окръжна прокуратура – Сливен. Със сигурност наблюдаващият прокурор ще изиска непрекъснат арест, посочи Белева.
По закон, Георги може да получи от 3 до 15 години затвор. Днес в общината изключително ще заседава комисията по пътна сигурност.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР