28-годишният Филип Ангелов, който е обвиняем, че е предоставял терен

...
28-годишният Филип Ангелов, който е обвиняем, че е предоставял терен
Коментари Харесай

Прал пари и давал 26 апартамента в Пловдив на проститутки излиза под гаранция

28-годишният Филип Ангелов, който е обвинен, че е предоставял терен на проститутки в разнообразни квартали на Пловдив е пуснат от ареста, научи TrafficNews . Мярката за неотклонение на мъжа е изменена от Апелативен съд – Пловдив от „ задържане под стража ” в „ парична гаранция ” в размер на 5000 лв..
Прочетете още
Ангелов прекара в ареста повече от 3 месеца откакто беше арестуван дружно с 45-годишната Силвия Луканова. Двамата са с повдигнати обвинявания за пране на пари и по тази причина, че  са отдавали систематично пространствата в Пловдив за полови услуги на разнообразни лица.

Според обвинителния акт в интервала от началото на 2022 година до 16 юни 2023 година били наети към 26 жилището в разнообразни квартали в Пловдив. Получените пари двамата обвинени вложили в 5 жилището в града и няколко автомобила.

На 20 юни Окръжен съд-Пловдив ги остави в ареста, а седмица по-късно апелативните магистрати потвъдиха решението на първоинстанционния съд.

Преди дни Филип още веднъж е опитал да опитал да излезе от ареста, като настояването на юристите му е било почетено. В доводите им изложени пред магистратите се споделя, че обвиненият се е занимавал с безусловно законна активност, предоставяйки чартърен няколко жилища, които преди този момент той е наел чартърен. Взимал е само наемната цена, откакто тя му е плащана главно през Изипей от наемателите, като не е получавал никакви други облаги, включително и най-важното той е нямал никакви ангажименти.

„ Освен това, Ангелов не е знаел, че някои от лицата, на които е предоставял чартърен тези жилища, се занимават с проституция. Но даже и да е знаел, той е нямал 3 спогодба с тях да му заплащат за клиент или някакъв % от тази активност, с цел да има някаква користна цел от това. Той само си е получавал наемната цена ”, се споделя в настояванията на юристите.

Според отбраната на Ангелов, той не е избирал лицата да бъдат проститутки и задачата му не е била да дава тези жилища за полови сношения. Клиентите, които са се обаждали, или са резервирали жилищата по интернет, на тях им ги е давал чартърен.

След като се срещнали с материалите по делото апелативните съдии са решили, че настояванията на отбраната са частично обосновани. Според магистратите все още не съществува заплаха Ангелов да се укрие или да извърши друго закононарушение, въпреки че към актуалният миг обосновават догатката за съпричастност на мъжа към обвиняването.

След внасяне на сумата от 5000 лв., Филип Ангелов ще бъде освободен от ареста, само че той няма право да напуща рамките на страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР