28-годишният Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол, е

...
28-годишният Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол, е
Коментари Харесай

Задържаха у нас опасен и въоръжен британец, издирван от Инте...

28-годишният Дейвид Бодил, търсен с алена бюлетина на Интерпол, е бил арестуван през днешния ден в село Любеново, община Никопол. Той е бил хванат от спецполицаи в частен парцел до плантация за биоземеделие в селото. По неофициална информация фермата е на народен представител от 45-ото и 46-ото Народно заседание, оповестява Българска национална телевизия.

Бодил е бил разгласен за търсене по отношение на следствие за подготовка на терористични дейности. В дома му във Англия са открити нелегално притежавано оръжие, муниции и материали за изработването на самоделни бомби.

Край Плевен задържаха търсен с алена бюлетина от Интерпол. Акцията е станала през днешния ден в с. Любеново, към 14:00 часа, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Искането за търсене на британеца пристигнало у нас от Манчестър. Той дошъл в България през ноември 2022 година Дори оповестил в обществените мрежи, че напуща Англия и не счита да се връща. В България Дейвид се настанил в къща в село Любеново. Днес сутринта спецчасти от отряда за битка с тероризма нахлули в парцела, защото имало данни, че чужденецът е въоръжен и може да окаже опозиция. Твърди се, че във Англия Дейвид Бодил е контактувал с крайнодесни групи.

В алената бюлетина описанието, което били обещано за Дейвид Бодил е, че е изключително рисков и нападателен. Сега следва Плевенската окръжна прокуратура да го задържи за 72 часа, с цел да бъде изправен пред съда по отношение на процедурата по екстрадиция.   И ще бъдат изискани и преведи документи защо тъкмо се търси, оповестява 24 часа. 

По линия на интернационалния продан е станало ясно, че в дома му във Англия са били открити взривни субстанции и чертежи за взривни устройства, както и нелегално притежавано оръжие и муниции.

Смята се, че Дейвид Бодил се е радикализирал в последните години, откакто се е свързал с крайнодесни и неофашистки групи в Обединеното кралство. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР