28-годишният британец Дейвид Бодил остава в ареста, реши Окръжният съд

...
28-годишният британец Дейвид Бодил остава в ареста, реши Окръжният съд
Коментари Харесай

Британецът Дейвид Бодил остава в ареста - Темида

28-годишният британец Дейвид Бодил остава в ареста, реши Окръжният съд в Плевен, съобщи Българска национална телевизия.

Вчера при профилирана интервенция в, който е бил търсен с алена бюлетина от Интерпол. Англичанинът е издирван за съпричастност към терористичен акт. В алената бюлетина е било записано, че той е извънредно рисков, въоръжен и нападателен. В дома му във Англия са открити нелегално притежавано оръжие, муниции и материали за изработването на самоделни бомби.

В дома му в Любеново пък е намерено нелегално оръжие, за което следва да му бъде повдигнато обвиняване.

В селото Бодил се е преместил в края на ноември след изказване в обществените мрежи, че е преследван за " нещо, което даже не е закононарушение и избира да почине в непозната страна вместо да прекара остатъка от живота си в пандиза в родината си ". 

Прокуратурата изнесе данни, че в къщата са открити схеми за изработката и взривяването на бомба.

Заповед за задържането му е издадена на 28 декември 2022 година. Тя е за нарушение на локалния Закон за взривните вещества - за приготовление и владение на експлозиви и планува " пожизнен затвор ".

Бодил съобщи, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си. Той добави, че това, за което е търсен и арестуван, е " единствено занимание ". " Никого не съм наранил и не съм имал желание да го върша ", обясни британецът. 

Посолството и консулските управляващи на Обединеното кралство ще бъдат известени за решението на плевенския съд за непрекъснатото задържане в ареста на Бодил. Делото за екстрадиция на британеца ще бъде на следващия ден.

Появиха се и изказвания, че депутатката Албена Симеонова е пособия на Бодил в селото. Там депутатката имала парцел и била виждана да беседва със арестувания. и споделя, че му помогнала да си заплати тока, тъй като единствено тя в селото говорела британски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР