28-годишният британец Дейвид Бодил остава в ареста до 27 януари,

...
28-годишният британец Дейвид Бодил остава в ареста до 27 януари,
Коментари Харесай

Задържаният за тероризъм британец остава в ареста до екстрадирането му

28-годишният британец Дейвид Бодил остава в ареста до 27 януари, до когато би трябвало да бъде екстрадиран в родината си, където управляващите го проверяват за подготовката на терористични дейности.

Британецът, който беше задържан миналата седмица в Плевенско, отдръпна жалбата си в Апелативния съд във Велико Търново против решението на Окръжния съд в Плевен, с което му беше наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ". На влизане в правосъдната зала той съобщи, че не е имал желание да прави гърмежи, заяви БНР.

Служебният му бранител Жоро Нинов разяснява пред националното радио: " Тази тъжба се явява безпредметна, само че тя е направена по негово предпочитание. В никакъв случай не може да има измяна на взетата най-тежка мярка за процесуална насила в друга. Още повече, че той е в процедура за предаване на британските управляващи по негово искане, предпочитание и единодушие. Срокът за предаване на британските управляващи по закона за екстрадицията и европейската заповед за арест е 10-дневен. "

В Обединеното кралство Бодил ще бъде съден за това, че в дома му са открити субстанции, от които може да се направи взривно устройство, или по този начин наречения черен барут. Законът за взривните субстанции от 1883 година на Кралство Англия и Северна Ирландия планува пожизнен затвор за това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР